Βόλος: Ο ένας καταδίωκε τον… κορωνοϊό, ο άλλος έγινε παραβάτης για να μη χωρίσει και ένας ακόμα καταγγέλλει .. τριάδες!

Δύσκολος ο υποχρεωτικός εγκλεισμός, στο πλαίσιο των μέτρων λόγω κορωνοϊού με κάποιους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (01/04) ο οδηγός ενός Mazda  εν κινήσει στην κεντρική οδό Κ. Καρτάλη στην πόλη του Βόλου, είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, πίσω από  δίκυκλο delivery. Διερχόμενος που έγινε αυτόπτης μάρτυρες της επικίνδυνης κίνησης του οχήματος,  ενημέρωσε την Αστυνομία . Άμεσα πληρώματα του Α.Τ. Βόλου και της Τροχαία ξεκίνησαν να καταδιώκουν το όχημα και το ακινητοποίησαν στο ύψος της οδού Γαλλίας, στο κέντρο του Βόλου. Οι Αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητό του, και όταν άνοιξε την πόρτα διέκριναν ότι φορούσε στο κεφάλι φακό με φωτάκια τύπου led και άρχισε να διαμαρτύρεται. Στις ερωτήσεις των Αστυνομικών για την εμφάνισή του, υποστήριξε  ότι με το φακό που φορούσε στο κεφάλι είχε τη δυνατότητα να “βλέπει” τον.. κορωνοϊό τον καταδίωκε πριν τον σταματήσουν τα περιπολικά και θα τον έπιανε αλλά εξαιτίας της παρέμβασής τους …  του ξέφυγε.  Οι Αστυνομικοί, κατά τον έλεγχο στα έγγραφα του 56άχρονου, διαπίστωσαν ότι δεν έφερε μαζί του σχετική έγκριση για την “κατ εξαίρεση” μετακίνησή του, και του βεβαίωσαν πρόστιμο, πριν του επιτρέψουν να επιστρέψει σπίτι του.

Την επόμενη ημέρα στο ΑΤ Βόλου, εμφανίστηκε η σύζυγός του 56άχρονου, η όποια υπέβαλε δήλωσε την .. εξαφάνισή του, καθώς δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι τους. Υποστήριξε ότι ο 56άχρονος σύζυγός της, χωρίς να έχει ιατρικό ιστορικό ή να έχει ενδεικτικά αποκλίνουσες συμπεριφορές σε προγενέστερο χρόνο, άρχισε να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα, ενώ τόνισε ότι η ψυχολογία του επηρεάστηκε μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.   Για τον 56άχρονο εκδόθηκε ένταλμα , και ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκε στην Αθήνα, όπου είχε μεταβεί για να δει την κόρη του και οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Νίκαιας.

Χρεώθηκε πρόστιμο, για να αποφύγει… χωρισμό!

Σε έναν άλλο έλεγχο, οι Αστυνομικοί εντόπισαν πεζό έναν νεαρό Βολιώτη, ο οποίος ωστόσο δεν έφερε την απαιτούμενη βεβαίωση για κατ εξαίρεση μετακίνηση, και του βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο. Όπως επέμενε ο νεαρός παραβάτης, ήταν “ζήτημα ζωής και θανάτου” να μεταβεί στο σπίτι της κοπέλας του, καθώς όπως του διεμήνυσε, αν δεν την έβλεπε όπως του ζήτησε, θα τον χώριζε!

Κυκλοφορεί και καταγγέλλει… τριάδες

Εκτός από τα κλιμάκια ελέγχου, στην πόλη του Βόλου, “περιπολία” για την εφαρμογή των μέτρων που εχουν επιβληθεί, κάνει κι ενας .. δημότης! Από την πρώτην ημέρα εφαρμογής του μέτρου για απαγόρευση κυκλοφορίας με τις “κατ εξαίρεση” διατάξεις, κυκλοφορεί και μόλις εντοπίζει σε κίνηση περισσότερα από δύο άτομα να κινούνται μαζί, παίρνει τηλέφωνο τις Αρχές και καταγγέλλει… συνωστισμό. Δίνει ακριβείς περιγραφές των παραβατών τους οποίους ακολουθεί ενώ παράλληλα δίνει το στίγμα τους για να εντοπισθούν από τα κλιμάκια ελέγχου.

* taxydromos.gr