Βόλος: Νεκρός σε τροχαίο με παράσυρση, ο δολοφόνος του γουναρά Αχιλλέα Τέντα

Είχε εκτίσει μέρος της ποινής των ισοβίων και είχε λάβει υφ’ όρων απόλυση

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού (20/10-07.10) σημειώθηκε στον παράδρομο της Β ΒΙΠΕ Βόλου . Σύμφωνα με την Τροχαία, διερχόμενο όχημα με οδηγό 22άχρονο παρέσυρε τον 48άχρονο εργοδηγό όταν επιχείρησε να διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο μπροστά από τη Χαλυβουργία Ελλάδος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.
Εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, με τους γιατρούς στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου να διαπιστώνουν το θάνατό του.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του θύματος ταυτοποιήθηκε ο Νικόλαος Κωτούλας από την Ευξεινούπολη του Αλμυρού Μαγνησίας. Το Δεκέμβριο του 2001 είχε καταδικαστεί για φυσική αυτουργία ως δράστης στη δολοφονία του μεγαλεμπόρου γουναρικών και δερμάτων Αχιλλέα Τέντα μέσα στο σπίτι τους στον Αλμυρό, στο σχέδιο που είχε οργανώσει η σύζυγος του θύματος και ερωμένη του, Μαρία Τέντα.

Οι δύο εραστές στη συνέχεια απέρριψαν το πτώμα του σε πηγάδι σε αγροτική περιοχή, το οποίο και μπάζωσαν για να αποκρύψουν το έγκλημά τους , ενώ είχαν εγκαταλείψει το ανοιχτόχρωμο Μερσεντές που οδηγούσε, στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου για δημιουργηθεί η εντύπωση είτε ότι είχε αυτοκτονήσει είτε ότι είχε φύγει ταξίδι με πλοίο.
Και οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ο Νίκος Κωστούλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η χήρα του θύματος Μαρία τέντα για συναυτουργία. Με εξέτιση μέρους της ποινής του και οι δύο πρώην εραστές, είχαν λάβει υφ’ όρων απόλυση.
Ο Νίκος Κωτούλας, αφού αποφυλακίστηκε επέστρεψε στην Ευξεινούπολη, όπου και εργαζόταν ως οδηγός νταλίκας μεταφέροντας σκραπ στη Χαλυβουργία Ελλάδος στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου .