ΒΟΛΟΣ: Η μοιραία 13η βολή..

Η έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών της τραγωδίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα οι κηδείες των τριών οπλιτών, ενώ η μετεχειρητική πορεία του 30χρόνου Υπολοχαγού, γνωματεύεται ως σταθερή.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί
Το εδεχόμενο να ηταν ελαττωματική η οβίδα ή ο πυροσωλήνας εξετάζουν οι εμπειρογνώμονα του στρατού, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αλλοίωσης της οβίδας -αν και ήταν ελεγμένη και από «καλή παρτίδα»- ούτε αποκλείουν το ενδεχόμενο του ελαττωματικού σωλήνα εκτόξευσης.image

Ένα δεύτερο σενάριο το οποίο ερευνάται, είναι η έκρηξη να προκλήθηκε από κατασκευαστική αστοχια στην οβίδα.
Το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους κατά τους χειρισμού του πυροσωληνα όλμου των 81 χιλιοστών στο πεδίο βολής, εξετάζεται επίσης.
image

Από τα έως τώρα ευρήματα, με την έρευνα σε εξέλιξη, το ενδεχόμενο την ελαττωματική οβίδας και πυροσωληνα, διαφαίνεται ωστόσο η ολοκλήρωση της έρευνας θα προσδιορίσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία στο Βόλο.
Όπως προκύπτει στη συγκεκριμένη έρευνα, συμμετείχε και ένας Ανθυπολοχαγός δεν τραυματισθηκε.
image

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των τριών οπλιτών. Στην Πάτρα, θα ταξιδέψουν το 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλο στις 16:30 ενώ στις 16.00 θα τελεστούν οι κηδείες των δύο επαγγελματιών οπλιτών, του 33χρονου Γιώργου Ορφανίδη και του 34χρονου Αναστασίου Μεζάλα.
Στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media, συγγενείς, φίλοι, και συνάδελφοι εκφράζουν την οδύνη τους γαι την τραγική κατάληξη. Ο πατέρας του Αναστάσιου Μεζάλα, σνηρτισε συο λογαριασμό του, μήνυμα “προς το γιο του” του τραγούδισε το “Αχ Χελιδόνι μου”, σε μια υπόσχεση όπως αναφέρει στο μήνυμα του, πρόθεση του ήταν να αφήσει παρακαταθήκη στο γιο του και το εγγόνι του, ηχογραφήσεις με τη φωνή του..

image

Σύμφωνα με την ιατροδικαστικη εξέταση, «ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Οι τρεις στρατιώτες έφεραν καθολικά τραύματα. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος», μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής στις σορούς των τριών οπλιτών, κατά τη διάρκεια άσκησης(07/10) στο πεδίο βολής στο Βόλο.
Στο “Αχιλλειοπούλειο” Νοσοκομείο του Βόλου, εξακολουθεί και νοσηλεύεται -εκτός κινδυνου- ο 30χρονος Υπολοχαγός, σε σταθερή κατάσταση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport