Βόλος: Αντιεξουσιαστές διέκοψαν συνέντευξη στα studio του Astra- Αποχώρησαν με εντολή Αστυνομίας Η.Κασιδιάρης και Π.Ηλιόπουλος (video)

Αντιεξουσιαστές διέκοψαν συνέντευξη του Βουλευτή της Χρυσης Αυγης Η.Κασσιδιάρη. Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο του Τ/Σ
Ένταση προκλήθηκε έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού «Astra», κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε το μεσημέρι (10/03) ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασσιδιάρης, στον δημοσιογράφο του σταθμού, Δημήτρη Μαρέδη. Η παρουσία και η φιλοξενία του από τον τηλεοπτικό σταθμό προκάλεσε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.

Η συνέντευξη διακόπηκε, με τον Ηλία Κασσιδιάρη να αιφνιδιάζεται, να βγάζει το μικρόφωνο και να αποχωρεί από το studio και το δημοσιογράφο να ζηταει διαφημίσεις, ενώ οι συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές παρέμειναν έξω από τα γραφεία του «Astra» φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, παρουσία Αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ.
Στο χώρο άμεσα μετέβη ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιώργος Ντιζές, ο οποιος συντόνιζε την επιχείρηση ωστε να μην ερθουν σε επαφη και προκληθει σύρραξη μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με τα μέλη και τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι Χρυσαυγιτες Βουλευτές και οι συνοδοί τους αποχώρησαν από το γκαράζ του τηλεοπτικού σταθμού επί της οδού Κοραή. Οπως καταγράφηκε στα πλανα του τηλεοπτικού σταθμού κρατούσαν κοντάρια στα χερια και φορουσαν κράνη ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους και αποχώρησαν (10/03-16.15).

Ο Ηλίας Κασσιδιάρης βρισκεται στην πολη του Βολου (10/03) καθως αναμένεται (11/03) στη Λάρισα, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης.
Με αφορμή την παρουσία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλικη πρωτεύουσα, εχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο (11/04-18.00) εξω απο το ξενοδοχείο «Imperial» με στόχο την ακύρωση της ομιλίας. Ανακοινώσεις έχουν εκδόσει οργανώσεις και φορείς της πόλης καθώς αντιδρούν στην παρουσία των Βουλευτών της Χρυσης Αυγης στην πόλη.
Την ίδια ώρα, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

ΧΑ: Κράτος και λαγοί του παρακράτους ενωμένοι – Τίποτα δε σταματά την Χρυσή Αυγή!

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

Πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής παραχώρησε ζωντανή συνέντευξη στο κανάλι ΑΣΤΡΑ του Βόλου.

Εγκληματικές συμμορίες του αριστερού παρακράτους, με δολοφονικά σύνεργα, ρόπαλα και κράνη, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο στούντιο και να διακόψουν την συνέντευξη. Με την απόλυτη ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας, επιχειρήθηκε για μία ακόμη φορά δολοφονική επίθεση σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού.

Οι βουλευτές μας Η. Κασιδιάρης και Π. Ηλιόπουλος, καθώς και οι Συναγωνιστές που ήταν παρόντες, αντέδρασαν άμεσα και εξήλθαν του χώρου, προετοιμασμένοι να υπερασπιστούν την σωματική τους ακεραιότητα. Τελικά, οι παρακρατικές συμμορίες στη θέα των συναγωνιστών υποχώρησαν και το επεισόδιο έλαβε τέλος.

Η οργανωμένη προσπάθεια φίμωσης του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής και η τρομοκρατία κράτους και παρακράτους δεν πέρασαν για μία ακόμα φορά. Λίγα λεπτά αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη και στον τηλεοπτικό σταθμό ΤRΤ.

__________

* με πληροφορίες από magnesianews.gr