Βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Πρεσβεία του Ιράν

Την καταδρομική επίθεση συην Πρεσβεία του Ιράν, κατέγραψαν και δημοσιοποίησαν μελη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα. Με τον Ειδικό Φρουρό, σκοπό να ακολουθεί τις υποδείξεις των δραστών.

Σε μια από τις πλέον αυστηρά φυλασσόμενες περιοχές της Αττικής,  με οικίες φυλασσόμενω προσώπων και Πρεσβείες, η αναρχική συλλογικότητα τπυ Ρουβίκωνα έφτασε σε καταδρομική επίθεση (17/09-06.00) κατα της Πρεσβείας του Ιράν στο Π.Ψυχικό.

Οι δράστες απέρριψαν μπουκάλια και βανδαλισαν με μπογιές το χώρο. Κατά την αποχώρηση τους διαμοίρασαν φέιγ βολάν

Από λογαριασμό που διατηρεί η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα στις πλατφόρμες διαμοίρασης υλικου αναρτήθηκε βιντεοληπτική απεικόνιση της επίθεσης όπως την είχαν καταγράψει .

Στις εικόνες διακρίνεται ο Αστυνομικός – Ειδικός Φρουρός σκοπός στην Πρεσβεία του Ιράν να ακολουθεί χωρίς αντίδραση τις προτροπές των μελών της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

Νωχελικά ο σκοπος εν υπηρεσία, χωρίς στολή- διακρίνεται ενδεδυμένος με λευκό t-shirt- βγαίνει από το θωρακισμένο κουβούκλιο. Ο Ειδικός Φρουρός σκοπός οπλισμένος με υποπολυβόλο να κρέμεται παραπλεύρως από τον αορτήρα.

Ο Αστυνομικός διακρίνεται να κλείνει την πόρτα του και τους παρακολουθεί να  προβαίνουν στο βανδαλισμό χωρίς καμία αντίδραση.Ένας από τους δράστες προβαίνει σε θραύση της γυάλινης προθήκης με σφυρί, ενώ συνεργοί του απορρίπτουν μπουκάλια με μπογιά στο κτήριο.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, απέδιδε την επίθεση έγινε για «τους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».