ΕΔΕ για τον ΕΦ σκοπό στην Πρεσβεία του Ιράν

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τον Ειδικό Φρουρό, σκοπό στο φυλάκιο της Πρεσβείας του Ιράν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά την επίθεση του Ρουβίκωνα.

https://www.liveleak.com/view?t=aQ8sS_1537160274

Στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα γαι την επίθεση τα ξημερώματα (17/09-06.00) στην Πρεσβεία του Ιράν στο Π.Ψυχικό αποτυπώνεται η αντίδραση του Ειδικού Φρουρού,  σε διατεταγμένη υπηρεσία σε χρέη σκοπού.

Με εμφανή την έλλειψη ψυχραιμίας και σε ταραχή όπως αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό, ο Αστυνομικός εξέρχεται της θωρακισμένης σκοπιάς στις υποδείξεις των μελών του Ρουβίκωνα.  Σχεδόν ακαριαία μέλος της αναρχικής συλλογικότητας  ππροκαλεί θραύση στην πρόσοψη της σκοπιάς. Ο Ειδικός φρουρός  εμφανώς ταραγμένος και σε σύγχυση,  διακρίνεται ενώ είναι εμφανή τα πλήγματα στη τζαμαρία, να… κλειδώνει την πόρτα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στα δίκυκλα με τα οποια ειχαν μεταβεί στην περιοχή και απο τον Περιφερειακό, αποχώρησαν. Οι Αστυνομικές δυνάμεις σε έτερο χρόνο μετά από σχετική ενημέρωση, ακολούθησαν σε αναζητήσεις των δραστών, χωρις να εχουν πραγματοποιήσει  προσαγωγές.

Από την εξέταση του βιντεοληπτικό υλικού ωστόσο εκτιμάται ότι θα προκύψουν ταυτοποιήσεις για τους δράστες της καταδρομική παρέμβασης που ενήργησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.