Βέροια: Κατασχέθηκαν 101 κιλά κοκαΐνης σε εταιρία φρούτων παράγοντα της περιοχής

Κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες, προερχόμενα από Λατινική Αμερική, κατασχέθηκαν 100.700kg κοκαΐνης και συνελήφθησαν στη βόρειο Ελλάδα οχτώ άτομα μεταξύ των οποίων και παράγοντας της Βέροιας

Σχεδόν 101 κιλά κοκαΐνη, εντόπισαν Λιμενικοί και ΣΔΟΕ σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, που είχε εκφορτωθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από φορτηγό πλοίο, σημαίας Γιβραλτάρ προερχόμενο από τη Μάλτα. Η αξία της ποσότητας κοκαΐνης που κατασχέθηκε, υπολογίζεται στα #€3.878.000. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνολικά συνελήφθησαν οχτώ άτομα μεταξύ των οποίων, ο ιδιοκτήτης και εκπρόσωποι της φρουτεμπορικής εταιρείας, παράγοντες της Βέροιας, εκτελωνιστές και μεταφορείς ενώ το φορτηγό και το κοντέινερ με τις μπανάνες κατασχέθηκαν.

Προηγήθηκε (26/02) έλεγχος από όχημα x-ray του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, σε εμπορευματοκιβώτια, τα οποία είχαν εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από Μάλτα, με νόμιμο φορτίο μπανάνες και ακολούθησε (28/02) έλεγχος σε τέσσερα από τα εμπορευματοκιβώτια με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Λιμενικής Αρχής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων-ΣΔΟΕ Μακεδονίας, σε ένα εκ των οποίων κατασχέθηκαν 76 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 100, 730, 3gr.

Με φορτηγό, το οποίο είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, τα ύποπτα φορτία, μεταφέρθηκαν (02/03) σε εταιρεία εμπορίας φρούτων που εδρεύει στην εθνική οδό Βέροιας – Νάουσας. Κατά την είσοδο του φορτηγού στην φρουτεμπορική εταιρεία πραγματοποιήθηκε επέμβαση από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, και ακολούθησε η σύλληψη του οδηγού, του νόμιμου εκπροσώπου και τριών εργαζομένων της εταιρείας. Με προφορική Εισαγγελική εντολή, συνελήφθησαν τρεις ακόμα ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Δείγμα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν απεστάλη στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εξέταση. Η υπόθεση ήταν κοινή επιχείρηση των Υπηρεσιών του κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Μακεδονίας καθώς και το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες το μεσημέρι (03/03) οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης ο οποίος τους παρέπεμψε με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, από κοινού και κατ’ επάγγελμα, να απολογηθούν σε Ανακριτή.