Ανδραβίδα: Κίνητρα και πρόσφατη αντιπαράθεση της οικογένειας των Αλβανών οριοθετούν τις έρευνες σε εξιχνίαση της τετραπλής δολοφονίας

Τα ευρήματα κατά την ιατροδικαστική εξέταση πρόκειται να προσδιορίσουν τα ακριβή αιτία θανάτου των τεσσάρων μελών της οικογένειας των Αλβανών ωστόσο ο θάνατος των ενηλίκων αποδίδεται σε πυροβολισμό ενώ στα δυο βρέφη εντοπίζονται ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου

Το πρωί της Παρασκευής (04/03) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής των τεσσάρων μελών της οικογένειας των Αλβανών που εντόπισε ο 12χρονος γιος της 32χρονης γυναίκας από προηγούμενη σχέση της, στο σπίτι  τους στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Ο βιολογικός πατέρας του 12χρονου αγοριού, μόνιμος κάτοικος Λουτρακίου Κορινθίας, αρχικά τέθηκε ως ύποπτος, και αναζητήθηκε. Ο ίδιος σε προφορική εξέταση προσδιόρισε άλλοθι την ώρα του φονικού καθώς βρισκόταν στο χώρο εργασίας του όπως και αποδείχθηκε, ενώ αναμένεται να μεταβεί στην Ανδραβίδα για να δώσει κατάθεση, και να παραλάβει το γιο του, μοναδικό επιζήσαντα στο ξεκλήρισμα της νέας οικογένειάς που είχε δημιουργήσει τα τελευταία τρία χρόνια η μητέρα του.

Στο ερευνητικό πεδίο ωστόσο βρίσκονται μεταξύ άλλων πρόσωπα από τις επαφές που διατηρούσε το ζευγάρι από την Αλβανία καθώς και μια έντονη αντιπαράθεση που προηγήθηκε μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο με αφορμή το ενοικιοστάσιο. Με τα δεδομένα από μαρτυρίες όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, να “δείχνουν” το γιο της σπιτονοικοκυράς, ένοικος σε παρακείμενο οίκημα, ο οποίος αναζητείται ως ύποπτος.

Από τα έως τώρα μακροσκοπικά ευρήματα, φέρεται ο δολοφόνος να επιχείρησε μεταφορά των θυμάτων σε άλλο χώρο, ενώ εξετάζεται επίσης ως ενδεχόμενο ο δράστης – με συνεργό- να επιχείρησε να αποκρύψει τα πτώματα, ωστόσο δεν πρόλαβε και εγκατέλειψε τα θύματα στο σημείο όπου τα εντόπισε ο 12χρονος γιος της Αλβανής.

Τα δύο πτώματα των ενηλίκων και του δύο ετών νηπίου τους, εντοπίσθηκαν σε αποθήκη εξωτερικά της οικίας. Το ζευγάρι είχε τοποθετηθεί σε τρέιλερ μέσα στην αποθήκη εξωτερικά της οικίας ενώ σε πάσο στον ίδιο χώρο επάνω σε κλινοσκεπάσματα είχε εναποθέσει το πτώμα του δυχρονου αγοριού. Στον εσωτερικό χώρο της οικίας οι ιχνηλάτες έχουν εντοπιστεί διάσπαρτες κηλίδες αίματος, ενω περισυνελλεξαν κάλυκα των 9mm ωστόσο καθώς δεν εντοπίζεται το όπλο κρίθηκε ότι ο δράστης παρέλαβε τους υπόλοιπους κάλυκες σε μια προσπάθεια να αποκρύψετε τα ίχνη του στο χώρο, ώστε να μην ταυτοποιηθεί. Στον εσωτερικό χώρο μέσα στην κούνια του, εντοπίσθηκε νεκρό το ενός έτους βρέφος της οικογένειας.

Ο 12χρονος όπως έχει αναφέρει απο το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03-14.00) μέχρι και περίπου τις επτά το απόγευμα που επέστρεψε στην οικογενειακή τους οικία έπαιζε στην πλατεία με το ποδήλατό του. Οπως έχουν περιγράψει συγχωριανοί τους, με την είσοδο του στο χώρο εντόπισε αναίσθητο το μικρότερο αδέλφι του και αναζήτησε βοήθεια στο δρόμο καθώς θεωρούσε ότι είναι εν ζωή. Μαρτυρία αναφέρει ότι διαπίστωσε ότι ήταν παγωμένο και άμεσα στο χώρο κλήθηκε ασθενοφόρο και ενημερώθηκε η Ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξετάζονται τα πειστήρια από το εσωτερικό της κατοικίας και στην παρακείμενη αποθήκη, σε αντιπαραβολή με τα ευρήματα της αυτοψίας στο χώρο και της νεκροψία στα τέσσερα μέλη της οικογένειας καθώς επίσης βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες και μαρτυρίες περιοίκων της περιοχής. Μεταξύ άλλων που εξετάζονται είναι και η παρουσία ενός οχήματος που κρίνεται ύποπτο σε χρόνο που παραπέμπει στη δολοφονία των μελών της οικογένεια των Αλβανών, και δεν έχει προκύψει να σχετίζεται με κάτοικο της περιοχής.

Η ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής (04/03), κατα τη νεκροψία στα τέσσερα θύματα, από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα,  ενώ θα ακολουθήσουν και εργαστηριακές εξετάσεις.