Βέροια: Εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια από τον εα Υ/Γ της ΕΛΑΣ Γιώργο Παπαπροδρόμου

Στην εποχή του Κυβερνοχώρου, η έννοια της ασφάλειας και της κυβερνοασφάλειας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αγγίζει το θεσμό της εκπαίδευσης σε πολλαπλό επίπεδο

Με αφορμή την ασφαλή ημέρα για το διαδίκτυο, η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, διοργανώνουν (08/02-18.00) εκδήλωση στην αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας με θέμα: «Εκπαίδευση και Κυβερνοασφάλεια – Ένα πεδίο προκλήσεων – Καλές πρακτικές και πηγές αξιοποίησης».

Ομιλητής στην ημερίδα, ο ε.α Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Γιώργος Παπαπροδρόμου, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με μετεκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης ΚυβερνοΕγκλήματος.

«Μέσα από την ανάλυση των σύγχρονων κυβερνοαπειλών θα γίνει η προσέγγιση του επίκαιρου αυτού θέματος, μέσα από μια σύντομη παρουσίαση αλλά κυρίως μέσα από ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ίδιας της κοινωνίας.

Η εκπαίδευση ως ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ανάπτυξης και της προόδου των ανθρώπινων κοινωνιών, όπως και οι νέες τεχνολογίες εντάσσονται στους στρατηγικούς στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη (κοινωνική αειφορία).

Η συμμετοχή σας και οι προτάσεις σας, μέσα από τον διάλογο, θα βοηθήσει να προχωρήσουμε, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, ένα βήμα παραπέρα. Η εκπαίδευση και η Κυβερνοασφάλεια δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας».

Με την υποστήριξη, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδειάς (εδώ) και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς (εδώ).

Η διάλεξη θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κανάλι (εδώ) της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας .