Βένιζα, Μέγαρα: Φωτιά σε δασική έκταση κινητοποίησε το ΠΣ

Δακοπεί της κυκλοφορίας και ρυθμίσεις στα Μέγαρα λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα και στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος

(20/07-19.00)Αναγκαστική προσγείωση για τεχνικούς λόγους πραγματοποίησε πιλοτος ελικόπτερο Erickson που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στα Μέγαρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr το πλήρωμα του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία του.

Η φωτιά εκδηλώθηκε (20/07-14:30) το μεσημέρι, στην περιοχή Βένιζα των Μεγάρων. Μήνυμα μέσω του 112, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη, μα τούς κατοίκους του οικισμού να προτρέπονται να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 4 ελικόπρτερα εκ των οποίων ένα συντονιστικό και επτά αεροσκάφη, όπως και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα έχει διακοπεί.