ΒΕΛΓΙΚΑ ΜΜΕ: "Δεν υπάρχει σχέση των συλληφθέντων με τους καταζητούμενος".

Εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου, δηλώνουν  ότι δεν υπάρχει διασυνδέση των αναζητούμενων τζιχαντιστών με τις συλλήψεις που έγιναν (17/01) στην Αθήνα.

“Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών και της έρευνας”, είπε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι τέσσερις συλλήψεις στην Αθήνα, προέκυψαν έπειτα από ερυθρά αναγγελία των Βελγικων Αρχών για συγκεκριμένα άτομα που έχουν προκύψει κατά την έρευνα για τζιχαντιστικό πυρήνα. Γενετικό υλικό και αποτυπώματα απεστάλησαν στο Βέλγιο, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 27χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής ο οποίος από το Βελγικό τύπο είχε αποδοθεί ως επικεφαλής του τζιχαντιστικού πυρήνα.
Η Βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία αρνήθηκε (17/01) να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα δημοσιεύματα, και εάν διοικούσε και χρηματοδοτούσε το δίκτυό του από την Ελλάδα ή την Τουρκία, όπως αναφέρουν πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport