Βαρυμπόμπη: Κάμερα έχει καταγράψει τη συμπλοκή, την αιματηρή επίθεση στον επιχειρηματία και τη διαφυγή των δραστών

Οι στιγμές πριν και μετά την επίθεση κατά του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στη Βαρυμπόμπη και η διαφυγή  των δραστών, έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στο χώρο στάθμευσης

Οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψαν τη συμπλοκής των δύο ανδρών. Βιντεοληπτικό υλικό που αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έχει καταγραφεί η στιγμή που ο 25χρονος κατάφερε τα πολλαπλά πλήγματα με το μαχαίρι στο μηρό, την κοιλιά και τα χέρια του Μάρκου, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου έξω από καντίνα στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα (28/10) διακρίνεται η άφιξη στο χώρο του 25χρονου μαζί με το 19χρονο φίλο του, έξω από την καντίνα στη Βαρυμπόμπη. Ο 19χρονος σταθμεύει το όχημά του, και κατευθύνονται στο χώρο της καντίνας, όπου υπάρχει ουρά περίπου 10 ατόμων, ενώ στο χώρο βρίσκεται ο Γιάννης Μακρής με την παρέα του. Ένας άνδρας συζητά με τον επιχειρηματία ενώ οι δύο νεαροί παρακάμπτουν την ουρά αναμονής προκαλώντας την όχληση των παριστάμενων και διαμαρτύρονται κατά του 19χρονου. Είναι η στιγμή που ο Γιάννης Μάρκου πλησιάζει τον 25χρονο νεαρό και δέχεται την επίθεση με το μαχαίρι.

Οι δύο νεαροί επιστρέφουν τρέχοντας στο αυτοκίνητο του 19χρονου. Σε κίνηση προς την ίδια κατεύθυνση διακρίνεται ένας ακόμα άνδρας, για τον οποίο ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν επιχείρησε να τους σταματήσει ή ήταν στην παρέα τους. Οι δύο νεαροί, διαφεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, λίγες ώρες πριν οι Αστυνομικοί της ασφάλειας Κηφισιάς, συλλάβουν στο σπίτι του, το 19χρονο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

«Σε 10 δευτερόλεπτα τον μαχαίρωσε 20 φορές»

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Γιάννης Μαρακάκη, το πρωί (31/10) σε δηλώσει του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» περιέγραψε, τη στιγμή της επίθεση από τον 25χρονο, σε βάρος του Γιάννη Μάρκου.

«Τον τράβηξε παραπέρα, ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, εκεί που δεν πιάνει η κάμερα, αλλά και εκεί που δεν είχαν οπτική επαφή οι υπόλοιποι. Ήξερε τι έκανε« (..) « διαφορετική εικόνα δείχνουν τόσο ο αριθμός των χτυπημάτων και η ταχύτητα με την οποία έγιναν, αλλά και ο τρόπος που αποτραβήχθηκε ο δράστης από τις κάμερες ασφαλείας και ο τόπος που διάλεξε για να επιτεθεί στον επιχειρηματία«, σημείωσε ο ποινικολόγος. 

«Η πρώτη μπουνιά που πέφτει είναι από τον κύριο Μάρκου στον (…). Παραπατάει, κάνει πίσω, τσακώνονται. Παραπέφτει και σηκώνεται, ισορροπεί και αρχίζει τον διαπληκτισμό. Αρχίζουν και τσακώνονται« (..) »Κανείς από την παρέα του θύματος, δεν είχε αξιολογήσει πώς θα εξελιχθεί το περιστατικό« (..) «Τα χτυπήματα αυτά, η συχνότητα και ο τρόπος τους, δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να τον σκοτώσει« (..) »Η ταχύτητα των χτυπημάτων, ο αριθμός τους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και τα σημεία στα οποία επλήγη ο Γιάννης Μάρκου δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός είχε θανατηφόρο πρόθεση« (..) »Στηριζόμενοι στο οπτικό υλικό και στις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για μια απρόκλητη, βάναυση επίθεση σε βάρος του κ. Μάρκου« (..) »Ήταν πολύ τυχερός ο Γιάννης που έφτασαν τόσο γρήγορα στο νοσοκομείο»,  επεσήμανε ο Γιάννης Μαρακάκης..

Σε καταστολή , ωστόσο διέφυγε τον κίνδυνο, και συνεχίζει να νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου, στο Ιδιωτικό θεραπευτήριο, ενώ μετά και το χθεσινό (30/10) χειρουργείο που υποβλήθηκε, η πορεία της υγείας του εξελίσσεται θετικά. Έχοντας περάσει πλέον σχεδόν τέσσερα 24ωρα από την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο, οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να επιχειρήσουν  διαδικασία ανάνηψης για τον 58χρονο επιχειρηματία, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του μετά τα χειρουργεία, αλλά και στη σοβαρότητα των τραυμάτων του.