Βάρκιζα: Σε εταιρεία security η φύλαξη .. από τους αθίγγανους

Ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει απασχολήσει όλες τις δημοτικές αρχές  του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης των τελευταίων ετών αλλά πολύ περισσότερο έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία φαίνεται να παίρνει τέλος και μάλιστα όχι προσωρινό.

Λύση στο μείζον πρόβλημα με τους υπαίθριους καταυλισμούς των Αθίγγανων στην περιοχή της Βάρκιζας φαίνεται να βρίσκει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αφού διαπίστωσε σε αυτά τα 2,5 χρόνια της θητείας του, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορούν να δώσουν λύση –να απομακρύνουν του Ρομά- στρέφεται σε μια λύση η οποία θα έχει κόστος για τον Δήμο αλλά άμεσα αποτελέσματα.

Όπως ανακοίνωσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα αναθέσει την «φύλαξη» των παραλιών σε ιδιωτική εταιρεία security. Οι περιπολίες θα ξεκινήσουν με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν δηλαδή την 1η Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικά, οι άνδρες της ιδιωτικής εταιρείας security, θα περιπολούν καθημερινά 18 ώρες το 24ωρο τα σημεία που συνηθίζουν να κατασκηνώνουν οι Αθίγγανοι και σε πρώτη φάση θα υπάρχουν τρία οχήματα (περιπολικά). Το κόστος της συγκεκριμένης φύλαξης ανέρχεται στο ποσό των 78.000€ για έξι μήνες.

__________

* notiaRrport.gr