Βάρη: Η μαφιόζικη φατρία «Σκάλιαρι», στη διπλή δολοφονία στα “βλάχικα”

Εκτενή αναφορά στη διπλή δολοφονία και κίνητρα που αποδίδονται σε  ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζων του Μαυροβουνίου από τα σερβικά ΜΜΕ

Ίγκορ Ντέντοβιτς, Στέβαν Σταμάτοβιτς ηγετικά στελέχη της μαφιόζικης φατρίας που αποκαλείται «Σκάλιαρι» σύμφωνα με την ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου δολοφονήθηκαν στην περιοχή της Βάρης.

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016. Είχε αναλάβει την οργάνωση καθώς ο «αρχινονός» Γιόβαν Βούκοτις βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές .

Ενω ο Στέβαν Σταμάτοβιτς, φέρεται να είναι ο ηγέτης εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη Ποντγκόριτσα, παρακλάδι της «Σκάλιαρι», ενώ πρόσφατα με αλλα πέντε  μμέλη τής φατρίας, είχε καταδικαστεί σε 41 χρόνια φυλάκιση στο Μαυροβουνίο.

«Σκάλιαρι» μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων οργανώσεων με έδρα την πόλη του Κότορ του Μαυροβουνίου, αποδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ στη διπλή δολοφονία στην κοσμική ταβέρνα της Βάρης. Η «Σκάλιαρι» μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τη φατρία «Καβάτσκι».
Άλλοτε ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά και τσιγάρα  λαθραία από την Νότια Αμερική, υποστηρίζουν με σερβικά ΜΜΕ.
Ωστόσο το 2014, η “εξαφάνιση” 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η μαφία του Κότορ διασπάστηκε στις δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι».

Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές στη Σερβία και το Μαυροβούνιο

Στην κοσμική ταβέρνα το κλιμάκιο της ΔΕΕ περισυνέλεξε τουλάχιστον 25 κάλυκες από τα όπλα των τεσσάρων δραστών της επίθεσης.

Τη διερεύνηση της ένοπλης φονικης εξέδρας έχει αναλάβει το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής