Βάρη: Η διπλή δολοφονία στην κοσμική ταβέρνα που “αντιβαίνει” στους άγραφους «κανόνες ηθικής» της μαφίας

Εισήλθαν ως πελάτες, διέσχισαν το μαγαζί και βρέθηκαν κοντά στους στόχους, δευτερόλεπτα  πριν βγάλουν τα όπλα και δολοφονήσουν τους δύο επικηρυγμένους και καταζητούμενους με ερυθρά αγγελία από την InterPol

Στους άγραφους «κανόνες ηθικής» της μαφίας, η διπλή δολοφονία στην κοσμική ταβέρνα στη Βάρη, αντιβαίνει τις νόρμες που ακολουθούν οι Μαφιόζοι,  καθώς οι δύο νεαροί άνδρες που εκτέλεσαν το “διπλό Συμβόλαιο Θανάτου” έθεσαν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες, και έδρασαν μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά και τις συζύγους των δύο Μαυροβούνιων, ενώ έτρωγαν σε “ασφαλές περιβάλλον”, όπως θεωρούσαν.

Απόγευμα της Κυριακής (19/01-18.40), τέσσερις νεαροί άνδρες με μαύρα ρούχα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο με αργά και σταθερά βήματα και κατευθύνονται στο  δεύτερο επίπεδο της σάλας. Η παρέα των δέκα περίπου ατόμων, μεταξύ των οποίων οι δύο σύζυγοι και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, και τα ηγετικά στελέχη της μαφιόζικης φατρίας «Σκάλιαρι», ο Ίγκορ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς. Δευτερόλεπτα πριν, σηκώνουν τα buffer τους στα πρόσωπά τους, και από τα δύο πιστόλια τους, αδειάζουν δύο γεμιστήριες. Αποχωρούν με γρήγορες κινήσεις και διέφυγαν με μαύρο τζιπ, σύμφωνα με μαρτυρίες. Δύο νεκροί και μια τραυματίας, καθώς από τις βολίδες που έπληξαν στο κεφάλι του δύο άνδρες, επωστρακίζεται και τραυματίζει με διαμπερές στο μηρό της συζύγου ενός από τα θύματα.

Ιδιαίτερα φειδωλές στις καταθέσεις τους, οι δύο σύζυγοι των θυμάτων, φέρονται να υποστηρίζουν ότι είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα για τις γιορτές ώστε να επισκεφτούν τους συζύγους τους πριν επιστρέψουν στη Σερβία όπου ζούν και ήταν το αποχαιρετιστήριο τραπέζι τους. Υποστηρίζουν ότι δε γνωρίζουν την περιοχή ή τη διεύθυνση διαμονής των συζύγων τους και ότι στις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ΤΑΞΙ, καθώς δεν διέθεταν ιδιωτικό αυτοκίνητο! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν τη διπλή δολοφονία, φέρονται οι δύο άνδρες να διέμεναν στην Αθήνα τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει αν είχαν προλάβει να επεκτείνουν στη χώρα μας τις «επαγγελματικές» τους δραστηριότητες.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας περισυνέλεξαν από τη σκηνή του εγκλήματος 22 κάλυκες από 9άρια πιστόλια. Ένα από τα θύματα της φονικής ενέδρας, είχε πάνω του πιστωτική κάρτα, ένα χαρτονόμισμα των €500και μπρελόκ με πολλά κλειδιά για τα οποία γίνεται έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιες πόρτες ανοίγουν.