“Βάλε κι εσύ ένα χεράκι”- Καμπάνια Ευαισθητοποίησης για τον Εκφοβισμό

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το φαινόμενο του εκφοβισμού το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού ξεκίνησε την καμπάνια «Βάλε κι εσύ ένα χεράκι».

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, η ομάδα του «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού πραγματοποιώντας, σε συνεργασία με 60 μαθητές της Β’ Γυμνασίου, την εναρκτήρια δράση της καμπάνιας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μία ανοιχτή διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά γύρω από τον εκφοβισμό. Αποσαφηνίστηκαν οι διαφορές μεταξύ απλού πειράγματος και εκφοβισμού και αναλύθηκαν τα διάφορα είδη και οι μορφές του. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στις συνέπειες που μπορεί να έχει ο εκφοβισμός και προτάθηκαν πιθανοί τρόποι διαχείρισής του.

Bullying

Τα παιδιά έδειξαν «ζωηρό» ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση εκφράζοντας απορίες και απόψεις. Όλοι οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να εκφράζουν ό,τι τους απασχολεί και να αλληλοϋποστηρίζονται στις δύσκολες στιγμές.

Bullying

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com και οι υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια τα παιδιά ανώνυμα και δωρεάν και ξεκίνησε η δημιουργία του πολύχρωμου καμβά.

Με τη βοήθεια εθελοντών μαθητών, τα παιδιά «αποτύπωσαν» το ηχηρό τους μήνυμα για ένα σχολείο χωρίς εκφοβισμό.

Bullying

Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων έως 18 ετών για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Στόχος είναι η ενεργός συμμετοχή των παιδιών στην προσπάθεια καταπολέμησης του εκφοβισμού, μέσα από τη δημιουργία ενός καμβά που θα φέρει το αποτύπωμα του χεριού τους και ένα μήνυμα που θα επιλέγουν τα ίδια.

Bullying

Το πολύχρωμο αποτέλεσμα συμβολίζει την προσωπική δέσμευση όλων των παιδιών για ένα σχολείο χωρίς εκφοβισμό όπου όλοι προσπαθούν να σέβονται, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να αλληλοϋποστηρίζονται.

Ο καμβάς θα παραμένει στο χώρο του σχολείου και θα αποτελεί μια καθημερινή υπενθύμιση για τη δέσμευση αυτή.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Κορυδαλλού και τους εκπαιδευτικούς για την φιλοξενία και τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Bullying

Για δηλώσεις συμμετοχής στην καμπάνια «Βάλε και εσύ ένα χεράκι» μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας της σελίδας είτε αποστέλλοντας email στο [email protected]