Β.Κικίλιας: «Δέχεστε, κ. Πρωθυπουργέ, το δόγμα της «αριστερής Αστυνομίας» που θέλει παροπλισμένους αστυνομικούς;».

Ερωτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε οτεως Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα «ΝΕΑ». Με την ερώτηση να διατυπώνεται, «Δέχεστε, κ. Πρωθυπουργέ, το δόγμα της «αριστερής Αστυνομίας» που θέλει παροπλισμένους αστυνομικούς στο έλεος των «ανθρώπων χωρίς πρόσωπο»;».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης, όπως έχει διαβιβαστεί:

Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Αθήνα, 3 Απριλίου 2015

Θέμα:  Άρθρο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννη Πανούση, στην εϕημερίδα «Τα Νέα» (03.04.2015)
Σύγχυση και απορίες έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο άρθρο των «Νέων» στο οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, εκϕράζει την προσωπική του αγωνία για την ενορχηστρωμένα επιδιωκώμενη αποδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας δύο μέρες μετά τη σαϕή υποβάθμιση του χαρτοϕυλακίου του.
Είναι η πρώτη ϕορά που Υπουργός υπεύθυνος για την ασϕάλεια των πολιτών και την εσωτερική ασϕάλεια της χώρας κάνει λόγο για «ανοχύρωτη χώρα και πόλη δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασϕάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή ϕυλακές».
Ακόμα πιο σημαντικό και λυπηρό συνάμα είναι το γεγονός ότι απευθύνει αυτήν την αγωνία του στοχευμένα στην πολιτική του παράταξη, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα. Διερωτάται για το ποιος «εκπροσωπεί τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχεται».   
Είναι απαράδεκτη η παραδοχή του Υπουργού της Κυβέρνησης ότι «η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic)» καθώς προκαλεί, εκτός από οργή, το αίσθημα ασϕάλειας των πολιτών και την καταστροϕή δημόσιας περιουσίας. Εξίσου τραγικό είναι και το ερώτημα που θέτει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν η αριστερή ιδεολογία επιβάλλει «να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοϕόρους».
κ. Πρωθυπουργέ, οι προσωπικές σας επιλογές οδηγούν μια ευνομούμενη και ασϕαλή χώρα σε αγωνίες και διλήμματα επί θεμάτων εσωτερικής ασϕάλειας και τάξης μέσα σε δύο μόλις μήνες από την άνοδο σας στην εξουσία. Καταϕέρατε να επαναϕέρετε εικόνες κατεστραμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επεισοδίων στους δρόμους των πόλεων και βανδαλισμένων μνημείων με την Ελληνική Αστυνομία σε ρόλο απαθή θεατή.
Για τους λόγους αυτούς, ερωτάστε κ. Πρωθυπουργέ:
– Πώς αντιμετωπίζετε τις καταγγελίες του Υπουργού σας, κ. Πανούση, σύμϕωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο των «Νέων»;
– Υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
– Δέχεστε το δόγμα της «αριστερής Αστυνομίας» που θέλει παροπλισμένους αστυνομικούς στο έλεος των «ανθρώπων χωρίς πρόσωπο»;
– Η μεταϕορά του χαρτοϕυλακίου του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και η συνεπακόλουθη υποβάθμιση του εξυπηρετεί τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας; Κατά τη γνώμη σας, ενθαρρύνει τα Σώματα Ασϕάλειας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους;
– Είναι η Ελλάδα μια «ανοχύρωτη χώρα» όπως υποστηρίζει ο καθ’ύλην αρμόδιος σε θέματα εσωτερικής ασϕάλειας Υπουργός;  

Ο ερωτών βουλευτής
  Βασίλειος Π. Κικίλιας

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport