Γ.Πανούσης: “Ευδόκιμα τερματίζει” δια του Τύπου και θέτει εαυτόν, εκτός κυβέρνησης; | ΑΠΟΨΗ

Η διαφαινόμενη- μέχρι χθες – έντονη αντιπαράθεση και κόντρα μεταξύ στελεχών της Κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς στις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, αλλά και την όλη πολιτική στάση απέναντι στο Αστυνομικό Σώμα, επιβεβαιώνει με άρθρο του, ο αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Πανούσης, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

Με ενυπόγραϕο άρθρο του (“Τα ΝΕΑ”- 03/04), ο εγκληματολόγος και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, όπως αποτυπώνεται εκ των γραφομένων του, ουσιαστικά θέτει δια του Τύπου εαυτόν εκτός κυβέρνησης. Το γεγονός ότι το άρθρο του αναπληρωτή Υπουργού, δεν κλείνει με την διατύπωση “Παραιτούμαι” είναι προφανές πως απορρέει εκ του γεγονότος, ότι μπορεί να υποβληθεί μόνο -τυπικά- στον Πρωθυπουργό.
Με ξεκάθαρες διατυπώσεις, εν βρασμώ, ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες, στο άρθρο του, επιτίθεται εμμέσως – καταφανώς- στον Ν.Βούτση, μια ημέρα μετά την έκτακτη τριμερή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου (01/04) και την Νομοθετική ρύθμιση ενοποίηση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και του Δικαιοσύνης.
Πολιτικοί κύκλοι επισημαίνουν οτι η δυσφορία του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είχε εκδηλωθεί έντονα, έπειτα από την καταδρομική εισβολής ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, στον αύλιο χώρο της Βουλής- εκτός από τις έντονες διακομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε-, σε μια αλληλεπίδραση της «επιδημίας» καταλήψεων σε δημόσια κτήρια τόσο στην Αθήνα αλλα και στην Περιφέρεια. Σύμφωνα με την κατ’ομολογίαν αυτοβουλη ενυπόγραφη διατύπωση του Γιάννη Πανούσης, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ, “παρεμποδίζεται” ως προς τους χειρισμούς, λόγω της αντίθετης εσωκομματικής επικρατούσας -στο ΣΥΡΙΖΑ- άποψης για τις επιχειρησιακές πρακτικές, των στελεχών του ένστολου Σώματος.
Σε συνεντεύξεις του, ο Γ.Πανούσης- μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- ανέφερε τη θέση, ότι «θέλουμε τον Αστυνομικό οπλισμένο και εκπαιδευμένο» δηλώσεις που έβρισκαν αντίθετο το Νίκο Βούτση..
Σημειώνεται, ότι με απόφαση του Γιάννη Πανούση, είχε αναβάλλει προγραμματισμένη (02/04) συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του Υπουργείου, την οποία “λόγω επικαιρότητα” (με επίσημη αιτιολόγηση την τρέχουσα έκτακτη επικαιρότητα της εκούσιας φυγής της Βίκης Σταμάτη, από το Δρομοκαϊτειο) επέλεξε να αναβάλει. Ωστόσο συνόδευσε, με δική του πρωτοβουλία, προγραμματισμένη περιοδεία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγο της ΕΛΑΣ, στη Χαλκίδα, και την Περιφέρεια της Στερεάς.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι ο αναπληρωτής Υπουργός, έχει αποστείλει την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό με τον Αλέξη Τσίπρα, να καλείται να αναλάβει ως “ισορροπιστής” εσωκομματικών θέσεων όπως εκφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ για την εύρυθμη λειτουργία της Κυβέρνησης, χωρίς να αποκλείεται ο αναπληρωτής Υπουργός, εντός άμεσου χρονικού διαστήματος, να κριθεί “ευδόκιμως τερμάτισας τη σταδιοδρομία του” με τη Νομοθετική ρύθμιση ενοποίηση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και του Δικαιοσύνης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport