Τροχαίο Παντελίδη: Οι τοξικολογικές εξετάσεις, το DNA και η προανάκριση

Οι τοξικοϊστολογικές εξετάσεις δειχνουν οτι ο δημοφιλής τραγουδιστής, δεν ηταν σε θεση να οδηγεί. Τα αποτελέσματα DNA ωστόσο  από τα Εγκληματολογικά  Εργαστήρια της  ΕΛΑΣ,  αυταπόδεικτα από τα ευρήματα τα οποία παρελήφθησαν από την καμπίνα του τζιπ εντοπίζουν στη θέση του οδηγού τον  Παντελή Παντελίδη. Πραγματογνώμονες και Δικηγόροι, σε “μάχη εκτυπώσεων” σε απόπειρα μετάθεσης ..ευθυνών.

wp-1456128061718.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έκθεση εξέτασης DNA, οδηγός του οχήματος στο μοιραίο  δυστύχημα  (18/02) στην αερογεφυρα  της Λ.Βουλιαγμένης, ηταν ο Παντελης Παντελίδης καθως στο τιμόνι του οδηγου εντοπίσθηκαν δακτυλικά του αποτύπωμα και στο χειροφρενο DNA του τραγουδιστή. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Φρόσω Κυριακού,21 βρισκόταν στην θέση του συνοδηγού, ενώ η Μυρσίνη Αρναούτη, 29 καθόταν στα πίσω καθίσματα και ήταν η μόνη από τους επιβαίνοντες που φορούσε ζώνη ασφάλειας. Η σχετική έκθεση αναμένεται στην Τροχαία Ελληνικού, διενεργούσα Αρχή  την  προανάκριση. Από τα αποτελέσματα στις τοξικοϊστολογικές- αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών με δείγματα από τη σορο του τραγουδιστή κατά τη διενέργεια της νεκροτομής, διαπιστώνεται ότι ο Παντελής Παντελίδης, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, στο 1,7 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Σύμφωνα με πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων, τα ποσοστά αλκοόλ που εντοπίζονται στο αίμα του τραγουδιστή τον καθιστούσαν ανίκανο να οδηγήσει. Από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του τραγουδιστή, ήταν ακαριαίος, με θανατηφόρο χτύπημα πίσω από το αφτί από την κουπαστή του μεταλλικού κιγκλιδώματος που διαπέρασε το παρμπριζ του οχήματος και στη συνέχεια την καμπίνα.

Η οικογένεια του τραγουδιστή μεσω των πληρεξούσιων δικηγορων της, ωστόσο, διατυπώνει ενστάσεις, καθώς εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο Παντελής Παντελίδης δε βρισκόταν στην θέση του οδηγού.

Ο δικηγόρος της Φρόσως Κυριάκου, Χρήστος Άσπρος, με δηλώσεις στο star.gr, ανέφερε σχετικά, «Τα πραγματικά περιστατικά από την πρώτη στιγμή δεν αφήνουν αμφιβολία για τις θέσεις των επιβατών εντός του οχήματος. Όπως έχει ήδη αναφερθεί η κυρία Κυριακού βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθεί να διαχειριστεί, αρχικά το ίδιο το συμβάν και εν συνεχεία όλες τις παραφιλολογίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες η κυρία Κυριακού θα είναι σε θέση να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στα όργανα της Τροχαίας και όλες οι υπόλοιπες «πληροφορίες» ελέγχονται σχετικά με την ορθότητά τους και το μόνο που ουσιαστικά προκαλούν είναι να συνεχίζονται οι απειλές προς την κυρία Κυριακού».

Εν τω μεταξύ, στο δελτίο συμβάντων της Πυροσβεστικής απο τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό, κλιμάκιο του οποίου με 12 Πυροσβέστες και τεσσερα οχήματα, μετέβησαν στο συμβάν, αναφέρεται στον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, στο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου 2016 στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, χωρίς να προσδιορίζει τις θέσεις των τριών επιβατών καθώς οι δύο κοπέλες είχαν ήδη παραληφθεί από το ΕΚΑΒ.

Οπως προεκυψε κατά τον ελεγχο στοιχείων του οχηματος, το τζιπ -Mercedes ML63 AMG του 2008-, το οποίο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης ειχε μεικτή Ασφάλεια και για το συνοδηγό. Το ασφαλιστήριο προέβλεπε αποζημίωση ύψους  €800.000 σε περίπτωση θανάσιμου τραυματισμού του συνοδηγού, όπως επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές. Το όχημα ιδιοκτησιακά είναι καταχωρημένο στην εταιρεία του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στο φίλο του Παντελή Παντελίδη, με την προοπτική αγοράς. Το τζιπ, αποδόθηκε  στο νόμιμο ιδιοκτήτη του Αντώνη Ρέμο, ο οποίος μετέφερε  το όχημα σε χώρο  της επιλογής  του, καθώς ολοκληρώθηκε η εξερεύνηση- αυτοψία στο εσωτερικό  του, τόσο από το Ανακειτικό της Τροχαίας  Ελληνικού, και τους δύο ορισμένους πραγματογνώμονες όσο και από τους τεχνικούς  συμβούλους των τριών οικογενειών  (του θανοντα Παντελή  Παντελίδη της Μυρσίνης Αρναούτη η οποία παραμένει νοσηλευόμενη και της Φρόσως Κυριακου, η οποία έχει επιστρέψει  στο σπίτι της σε εξαιρετική άσχημη ψυχολογική κατάσταση με τον τραυματισμό  της να την επιβαρύνει  ακόμα). Στις αρχές της εβδομάδας, ολοκληρώθηκε και ο τεχνικός έλεγχος από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας «Mercedes-Benz Hellas», στο χώρο φύλαξης όπου είχε μεταφερθεί από την πρώτη στιγμή το τζιπ, «για να μην υπάρχουν υπόνοιες για οποιαδήποτε παρέμβαση», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Ο τεχνικός έλεγχος βιντεοσκοπηθηκε με τους πραγματογνώμονες της εταιρείας, στη Γερμανική γλώσσα να διατυπώνουν τα συμπεράσματά τους, με τη σύνταξη της έκθεσης και μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά για νομική χρήση να αναμένεται εντός του πρώτου 15θημέρου του επόμενου μήνα στην προανακριτική Αρχής την Τροχαία Ελληνικού-.

Σαράντα ημέρες από το τροχαίο δυστύχημα στην αερογεφυρα της Λ.Βουλιαγμένης, η 29άχρονη Μυρσίνη Αρναούτη, μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, και παρατεταμένη παραμονή της στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχειας νοσηλείας με το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό να εκφράζει συγκροτημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της νεαρής γυναίκας. Ωστόσο η κατάθεσή της δείχνει να καθυστερεί καθώς δεν κρίνεται σε θεση να το πράξει προς το παρόν.

Την ιδια ώρα, ο συνήγορος της 21άχρονης Φρόσως, Χρήστος Άσπρος, δήλωσε: «Η κυρία Κυριακού παρακολουθείται από ψυχιάτρους, είναι δύσκολο να διαχειριστεί το ίδιο το συμβάν. Έχει εμπλακεί σε ένα τροχαίο, έζησε όλες τις στιγμές και αυτό που προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι να την συνεφέρουμε ψυχολογικά». Η 21άχρονη ενδέχεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να δώσει κατάθεση στην Τροχαία Ελληνικού καθώς τα όσα ανέφερε μετά το τροχαίο δυστύχημα, ήταν μόλις δύο προτάσεις καθώς ήταν σε κατάσταση μετατραυματικού στρες και δεν ήταν σε θέση να δώσει ολοκληρωμένη κατάθεση.