Τροχαία Πειραιά: Το πόρισμα αποτυπώνει ταχύτητα 104,62 χλμ στο όχημα που παρέσυρε τον πολίστα Αδαμάντιο Μαντή

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα 65 σελίδων της Τροχαία Πειραιά, στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος

“Έκλαψα και από πόνο και από χαρά. Δικαιώθηκε η άποψη που είχα, ότι πήγαινε με ταχύτητα διπλάσια από αυτή που ορίζαν οι σημάνσεις της τροχαίας. Παραβιάστηκε από τον συγκεκριμένο οδηγό οτιδήποτε μπορούσε μέσα στον κώδικα μπορούσε να παραβιαστεί”, δήλωσε η μητέρα του πολίστα Αδαμάντιου Μαντή, μόλις η οικογένεια παρέλαβε το πόρισμα πραγματογνωμοσύνης της Τροχαίας Πειραιά, για το τροχαίο δυστύχημα που έχει συνέπεια να τραυματισθεί βαρύτατα και να καταλήξει ο νεαρός αθλητής (03/11 2019).

Σύμφωνα με το πόρισμα της Τροχαίας Πειραιά, ο υπαίτιος οδηγός του οχήματος, που προσέκρουσε και παρέσυρε τον νεαρό αθλητή Αδαμάντιο Μαντή στη λεωφόρο Ποσειδώνος έτρεχε με διπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο, καθώς ο οδηγός έτρεχε με 104,62 χλμ τη στιγμή του δυστυχήματος, ενώ το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο σημείο είναι τα 40 χλμ, ενώ δεν εντοπίσθηκε ίχνος πέδησης (φρενάρισμα) . Επίσης αποτυπώνεται ότι αυτοκίνητο του πολίστα ήταν ακινητοποιημένο με alarm στην αριστερή λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος.

Στο πόρισμα των 65 σελίδων περιγράφεται όλη η πορεία του οχήματος που προσέκρουσε στο μικρό όχημα και την παράσυρση του Αδαμάντιου Μαντή . Στην κατάθεσή του ο οδηγός υποστήριξε ότι έτρεχε με 70 χλμ και είδε το αυτοκίνητο των δύο νεαρών, στα 100 μέτρα, εκδοχή που αναιρείται από του πραγματογνώμονες που συνέταξαν το πόρισμα.

Η οικογένεια του Αδαμάντιου Μαντή, θα ακολουθήσει τη νομική οδό και θα καταθέσει αγωγή στον υπαίτιο οδηγό του οχήματος, ενώ το πόρισμα της Τροχαίας Πειραιά έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

______________________________________-

* star.gr