Τρίτη στις “λιγότερο ασφαλείς” χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα

Μεταξύ 12 πόλεων η Αθήνα, καταλαμβάνει την 3η θέση, λιγότερο ασφαλής και από τις Βρυξέλλες.

“Η ποιότητα της ζωής σε κάθε χώρα μειώνεται σημαντικά όταν η προσωπική ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο”. Πρόκειται για την εισαγωγή κειμένου αναφορικά με έρευνα της εταιρείας Mercer, τα αποτελεσματα της οποιας δημοσιευονται στο “Business Insider”, για τις λιγότερο ασφαλεις πόλεις της ευρώ. Μεταξύ 12 πόλεων η Αθήνα, καταλαμβάνει την 3η θέση, λιγότερο ασφαλής και από τις Βρυξέλλες.

“3. Αθήνα, Ελλάδα – Μετά από εκτεταμένα και παρατεταμένα μέτρα λιτότητας, η φτώχεια και η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δίνοντας την Αθήνα κατάταξη μεταξύ των 124. Επιπλέον, «η πρόσφατη πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα, οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, έχει υπονομεύσει την κατάταξη της ασφάλειας», σημειώνει η Mercer. Και προσθέτει “Η εισροή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών εχει επίσης επιδεινώσει τη θέση ασφαλείας της πόλης” αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα. Ενω παρατίθενται φωτογραφία απο τα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη στα Εξάρχεια με τους αντιεξουσιαστές να εχουν πυροδοτήσει βεγγαλικά στις επιθέσεις τους κατά των Αστυνομικών.

6ηdec_Εξάρχεια_ΜΑΤ

Ωστόσο να σημειωθεί οτι η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία του 2015, και δεν περιλαμβάνονται τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα με αυτά τα στατιστικά  (2016) να αποτυπώνονται στην έκθεση του επόμενου έτους.

Η Mercer, δημοσιεύει κάθε χρόνο τον δείκτη Ποιότητας Ζωής, μέρος του οποίου είναι να βαθμολογεί τις πιο ασφαλείς πόλεις για να ζει και να εργάζεται κανείς .
Κριτήριο για τη βαθμολογία αποτέλεσαν οι σχέσεις με άλλες χώρες, η εσωτερική σταθερότητα, η εγκληματικότητα και η επιβολή του νόμου.

Σύμφωνα με την Mercer, η κατάταξη προσωπική ασφάλεια των Ευρωπαϊκών πόλεων, βασίζεται » στη σχέση με άλλες χώρες, την εσωτερική σταθερότητα, την εγκληματικότητα, και την επιβολή του νόμου .”

Η Mercer αξιολογησε στοιχεία μεταξύ 450 πόλεων, και ξεχώρισε τις 230 πόλεις που είναι ασφαλέστερη η διαμονή και η διαβίωση για τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, με αντίστροφη καταχώρηση, μεταξύ 12 πόλεων η Αθήνα, καταλαμβάνει την 3η θέση.

12. Παρίσι, Γαλλία
11. Λονδίνο, Βρετανία
10. Βουκουρέστι, Ρουμανία
09. Ζάγκρεμπ, Κροατία
08. Ρίγα, Λετονία
07. Ρώμη, Ιταλία
06. Μαδρίτη, Ισπανία
05. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
04. Σόφια, Βουλγαρία
03. Αθήνα, Ελλάδα
02. Βελιγράδι, Σερβία
01. Κίεβο, Ουκρανία

_________

* BusinessInsider.uk