Τριμελες Εφετείο ΘΣΝ: Ένοχος για κακούργημα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, με ποινή πενταετούς κάθειρξης

Αποφαση απο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης για το Στάθη Παναγιωτόπουλο για την κατηγορία της δημοσιοποίησης – μέσου Διαδικτύου – υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου του

Δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας του Τριμελους Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης η Σύνθεση αναβάθμισε την επίδικη πράξη σε κακούργημα (από πλημμέλημα), κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα.

Οι Δικαστές δεν αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο Στάθη Παναγιωτόπουλο, κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους €10.000.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ύστερα από αίτημα της πλευράς της πρωην ερωτικής συντρόφου του κατηγορούμενου. Στην απολογία του ο 60χρονος κατηγρορουμενος, φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, τονίζοντας όμως ότι δεν ενήργησε με σκοπό να προκαλέσει βλάβη στην καταγγέλλουσα. Υποστήριξε δε, κατά πληροφορίες, ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Η υυπόθεση εκδικαστηκε στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδοχικές εφέσεις κατά της προηγούμενης απόφασης του Πλημμελειοδικείου με την οποία ο 60χρονος είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, με αναστολή και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους €10.000.

Εφεση ειχε ασκήσει και ο Εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο αδίκημα (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση) θα έπρεπε να αναβαθμιστεί στην κακουργηματική του μορφή, όπως κι έγινε. Η πρωτοδικη κρίση ακυρώθηκε ενώ αντιμετωπισθηκε ως κακούργημα η κατηγορία οπως και οι αλλες δύο συναφείς δικογραφίες (απο τον Δεκέμβριο του 2021), για τις οποίες είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.