Τρίκαλα: Ο δάσκαλος ασελγούσε σε ανήλικα

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, δόθηκε δημοσιοποίηση στα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 53άχρονου εκπαιδευτικού ο οποίος ασελγούσε σε παιδιά.

image

Πρόκειται για τον ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ Παναγιώτη του Κωνσταντίνου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 23.08.1963 στη Λαμία.
Ο 53άχρονος είχε συλληφθεί  (29/03 2015) στα Τρίκαλα για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.
Από καταγγελίες γονέων ανηλίκων προέκυψε ότι ο 53άχρονος είχε ενεργήσει ασελγείς πράξεις σε βάρος οκτώ ανηλίκων.

image

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές πράξεις της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

image

Η δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου των ανηλίκων των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Από την ΕΛΑΣ  απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 24310–63023 του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότιεξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας