Τρίκαλα: Ειδικός Φρουρός- ιερέας, σκοπός με εξάρτηση και.. ρασα

Ο Ειδικός Φρουρός ο οποίος χειροτονήθηκε ιερέας, βρέθηκε να εκτελεί χρέη σκοπόυ με  αλεξίσφαιρο, ημιαυτόματο … και ράσα ανήμερα του Αγίου Αρτεμίου.

Ο 33άχρονος Ειδικός Φρουρός της ΕΛΑΣ, Αριστείδης Τσιότρας, πατέρας τριών παιδιών, υπηρετεί στη ΔΑ Τρικάλων, ενώ συγχρόνως διακονεί στην ενορία του Λιόπρασου Τρικάλων!

Ο Αστυνομικός- ιερέας, χειροτονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος στην Αθήνα ενώ ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Ανήμερα του Αγίου Αρετεμίου, ο Ειδικός Φρουρός – ιερέας, ενδεδυμένος με ράσα , με αλεξίσφαιρο και ημιαυτόματο, εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη Διευθύνση Αστυνομίας Τρικάλων, εικόνα που προκάλεσε .. αίσθηση, καθώς δεν συνηθίζεται!

“Δέομαι ουν Σου, ελέησόν με και συγχώρησον μοι τα πραπτώματά μου”

Σε μια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, εμφανίζεται σε χρέη σκοπόυ, ανήμερα του εορτασμού του Προστάτη της ΕΛΑΣ Αγίου Αρτεμίου (201/10) ο Ειδικός Φρουρός χειροτονημένος ιερέας, ένοπλος με άμφια και ημιαυτόματο.. Η εικόνα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των υπηρεσιακών  -συναδέφων και ανωτέρων του Αξιωματικών της τοπικής Διεύθυνσης αλλα και της Γενικής της ΕΛΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΕΛΑΣ υπηρετούν Αστυνομικοί που έχουν λάβει χειροτονία. ωστόσο έχουν διατεθεί σε εσωτερικές θέσεις. Σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο, και γνωμοδότηση του ΑΠ ο Αστυνομικός οφέιλει να υπηρετεί στη θέση του και τα καθήκοντά του, ενώ έχει χειροτονηθεί, και μπορεί να ασκεί παράλληλα ιερουργικά καθήκοντα εκτός ωραρίου υπηρεσίας.