Άγιος Γεώργιος Αγριάς: Χειροτονείται ιερέας, Αστυνομικός της Τροχαίας

Ιερέας πρόκειται να χειροτονηθεί ο διάκονος Θεόκλητος Κατσαρός, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στη διακονία, ως άμισθος κληρικός.

image
Ο πατηρ Θεόκλητος Κατσαρός, υπηρετεί στην Τροχαία

Ο 42χρονος Αστυνομικός Θεόκλητος Κατσαρός, υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στο γραφείο μοτοποδηλάτων της Τροχαίας Βόλου, ενώ είχε διατελέσει και στην Ομάδα ΔΙΑΣ. «Στην Τροχαία υπηρετώ το έργο της Αστυνομίας και στην Εκκλησία το έργο του Θεού. Παραμένω στην Υπηρεσία, την οποία υπηρέτησα ως μάχιμος επί πολλά χρόνια, συνεχίζοντας πλέον σε υπηρεσία γραφείου, έχοντας παραδώσει τον οπλισμό μου» αναφέρει ο ίδιος.
Ο πατέρας Θεόκλητος, αναφέρεται σε ένα όνειρο ζωής αφού ο ίδιος βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία από μικρή ηλικία. «Η επιθυμία να προσφέρω εθελοντικό έργο διακονίας, προϋπήρχε», με την απόφαση, να διακονήσει στη Μητρόπολη Δημητριάδος ως εθελοντής κληρικός, να είναι ξεχωριστά σημαντική αναφέρει ο 42άχρονος Αστυνομικός. Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την χειροτονία του σε διάκονο, προσφέρει εθελοντικό έργο στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς, με την έγκριση της Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί και τη γνωμοδότηση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Όπως υπογραμμίζει, η χειροτονία του σε πρεσβύτερο «είναι το μέγιστο» για τον ίδιο.

Ο Αστυνομικός Ιερέας, αναφέρει χαρακτηριστικά, για την απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Ιγνατίου «με δέχτηκε, με αγκάλιασε, με άκουσε» ενώ αναφέρεται και στην υποστήριξη του πνευματικού του, πατέρα Επιφάνειου Οικονόμου, ο οποίος «με καθοδήγησε στον πνευματικό δρόμο» σημειώνει ο ίδιος.
Πρόσφατα, δίδεται πλέον η δυνατότητα να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς, αστυνομικοί εν ενεργεία, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η χειροτονία του διακόνου Θεόκλητου σε πρεσβύτερο, θα τελστεί (14/06) στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος θα λειτουργήσει στο ναό.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport