Τουρκία: «Αν δεν είχαμε συλλάβει την ύποπτη, θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα» δήλωσε ο Σοϊλού

Μετά την τρομοκρατική ενέργεια με έξι νεκρούς και περισσότερους από ογδόντα τραυματίες στη λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη κατά δήλωση της Σύριας λαθρομετανάστριας

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι η δράστιδα της τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία συνελήφθη από τις Τουρκικές Αρχές, ενδέχεται αν δεν είχε συλληφθεί, να είχε διαφύγει με τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Τούρκικη Στρατοχωροφυλακή, έχει μια υποκλέψει τηλεφωνική συνομιλία που αποδεικνύει ότι το PKK είχε διατάξει τη δολοφονία της για να αποτρέψει τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία, η ύποπτη για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη δηλώνει τα στοιχεία ως Σύρια Ahlam Albashir (Αχλάμ Αλμπασίρ), η οποία σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι τουρκικές Αρχές, «ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)» καθώς επίσης «είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία μέσω Αφρίν – Ιντλίμπ για να πραγματοποιήσει την επίθεση», ενώ «έλαβε οδηγίες για την επίθεση στο Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία».

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, από την οδό Ιστικλάλ, σημείο που σημειώθηκε εχθές (Κυριακή 13/11) η έκρηξη, ανακοίνωσε ότι 46άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, «Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. «Θέλησαν να μας απευθύνουν ένα μήνυμα, το λάβαμε και θα απαντήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο», τόνισε.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση των Τουρκικών Αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη (13/11), είναι και μια Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε Νοσοκομείο της Πόλης, ενώ οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.