Τουρκία: Λαθρομετανάστες με COVID-19 στέλνει ο Ερντογάν στην Ελλάδα

Σενάριο αποστολής λαθρομεταναστών από την Τουρκία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, προβληματίζει το ΓΕΕΘΑ

Σε ανεπίσημη-άτυπη ενημέρωση (11/04) των στρατιωτικών συντακτών το ΓΕΕΘΑ, αναφέρεται σε σενάριο αποστολής από την Τουρκία προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, λαθρομεταναστών μολυσμένοι με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε αξιολόγηση του πληροφοριακού υλικού που έχει στη διάθεσή του, το ελληνικό επιτελείο, η Τουρκία προετοιμάζει νέα απόβαση λαθρομεταναστών σε απόπειρας να περάσουν στη χώρα με προορισμό την Ευρώπη, μετά την αποτυχημένη τους απόπειρα από τον Έβρο. Ήδη εντοπίζονται  μεγάλες συγκεντρώσεις λαθρομεταναστών όλοι μολυσμένοι με κορωνοϊό από χώρους φιλοξενίας και από την περιοχή Παζάρ Κουλέμε, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας. Με αυτά τα δεδομένα, όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά, η Τουρκία με οργανωμένο σχέδιο, με τη συνδρομή της Στρατοχωροφυλακής, όπως και στον Έβρο θα τους εξωθήσει προς τα ελληνικά νησιά του ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου. Την ενέργεια, είχε προαναγγείλει άλλωστε και με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού.

Σημειώνεται από το Γενικό Επιτελείο η υπερπτήση (11/04-16.28) πάνω από τη Μυτιλήνη, όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 , εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Λέσβο στα 22.000 πόδια και στη συνέχεια πέταξε πάνω από το νησί στα 24.000 πόδια. Τα τουρκικα μαχητικά αεροσκάφη κατέβηκαν στα 5000 πόδια σε πτήση Βορείως της Λέσβου παρενοχλώντας βρετανικό αεροσκάφος της FRONTEX που επιχειρούσε στην περιοχή. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά , σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

 

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην Τουρκία με τον κορωνοϊό είναι εξαιρετικά σοβαρή και ανεξέλεγκτη.