Τόσκας: Πυροσβεστική, ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου – Χωρίς σοβαρή εκπαίδευση οι Πυροσβέστες

«Πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου» χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα και τα αξιομαχα στελέχη του, ο αρμόδιος αναπληρωτής Νίκος Τόσκας, αμφισβητώντας την επιχειρησιακή τους επάρκεια.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ), ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ίσως τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει. Η σχολή υπαξιωματικών άρχισε φέτος στην Πτολεμαΐδα, παρά τις προσπάθειες συνδικαλιστών για να γίνει η σχολή στην Αθήνα».

Για να λάβει ως απάντηση από το βουλευτή του ΚΚΕ, πως «δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα Σώμα που ρίχνεται στη μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό».

O αναπληρωτής Υπουργός τόνισε εμφατικά ότι τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα», ωστόσο σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «όλοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στον δρόμο. Στηρίζονται από εμάς».

Ο αναπληρωτης Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τις δαπάνες του προϋπολογισμού, σε σχέση με το 2009, ανέφερε οτι έχουν μειωθεί δραματικά, ωστόσο άφησε αιχμές για την περίοδο που υπήρχαν χρήματα, οτι δε χρησιμοποιήθηκαν με ορθολογιστικό καταμερισμό. «Τότε που είχαμε πολλά λεφτά, πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες τον χρόνο. Μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές», ανέφερε.