Τόσκας: “Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τα άβατα” (video)

Στα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα παραβρέθηκε η φυσική και πολικη ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη και του Πυροσβεστικού Σώματος, απάντησε για το άβατο των δυτικών περιοχών της Αττικής με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του 10άχρονου Μάριου.

“Αυτοί που λένε ότι θα καταργήσουν τα άβατα σε 24 ώρες να μας πουν τον τρόπο. Δεν είναι εύκολες υποθέσεις αυτά” ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε σχετική ερώτηση.

“Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα όπου κανένας δεν είχε τολμήσει να πει καν τα προβλήματα, όχι να τολμήσει να λύσει προβλήματα. Εμείς αρχίσαμε και βγαίνουμε και κάνουμε έρευνες. Χθες 200 αστυνομικοί με ειδικές δυνάμεις έκαναν έρευνες. Τέτοιες έρευνες είχαν ξεκινήσει καιρό πιο πριν, όχι με αφορμή μόνο το περιστατικό αυτό”, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και πρόσθεσε, “Το θέμα των εγκαταλειμμένων περιοχών δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικής αντιμετώπισης. Έχει κοινωνικές προεκτάσεις και προσπαθούμε συ συνεργασία και με άλλα υπουργεία να το δούμε στο σύνολο του. Δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν λύνεται με επιχειρήσεις της μιας μέρας ή μόνο με αστυνομικές δράσεις”.

Ενω σε απάντηση δήλωσης του προεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα “καθαρίσει” τα Εξάρχεια σε 24 ώρες, ο αναπληρωτής Υπουργός, σχολίασε: “Αυτοί που λένε ότι θα καταργήσουν τα άβατα σε 24 ώρες να μας πουν κι εμάς τον τρόπο. Δεν είναι εύκολες υποθέσεις αυτά. Είναι για επικοινωνιακούς λόγους. Τα ψέμματα είναι εύκολα, αλλά στην πράξη δικαιώνεται αυτός ο οποίος προσπαθεί κι εμείς προσπαθούμε και έχουμε και σχέδιο”.