ΤΩΡΑ: Φωτιά ξέσπασε, ύστερα από εμπρηστική επίθεση σε γραφεία στο κέντρο της Αθήνας

Πυροσβεστική και  πληρωμα της Κρατικής Ασφάλειας κλήθηκαν να μεταβούν σε κτήριο που ξέσπασε η φωτιά ενώ εξετάζεται  να προκλήθηκε απο εμπρηστική επίθεση.

Μια τραυματίας γυναίκα (με αναπνευστικά) μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Είχε προηγηθεί (04/01-18.35) εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του κοινωφελούς ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου, που στεγάζονται στον 3ο όροφο κτηρίου επι της οδό Ακαδημιας. Σύμφωνα με μαρτυρίες προηγηθηκε έκρηξη και ξέσπασε η φωτιά.

Πυ_Ακαδημίας

Αμεσα στο κτήριο επι της Ακαδημίας, μετέβη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με κλιμακοφόρα οχήματα επιχείρησε στον απεγκλωβισμό εξι ατόμων απο το διαμέρισμα στο οποίο έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθώς οι εργαζόμενοι είχαν καταφύγει στο υπερκειμενο 4ο όροφο για να γλιτώσουν τη φωτιά. Η Πυροσβεστική αποδίδει σε εμπρηστική ενέργεια τη φωτιά, ενω κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας εντόπισε τέσσερα γκαζάκια και μπιτόνι βενζίνης στο χώρο.

Η  κυκλοφορία διεκόπη στην Ακαδημίας προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των Πυροσβεστικών οχημάτων.

ΠΥ_Ακαδημίας

Το κτήριο εκκενώθηκε ενω έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στο εσωτερικό του. Νωρίτερα εμπρηστική επίθεση είχε προηγηθεί στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου στα Εξάρχεια.