“Τόλμησες έκανες αίτηση για μετάθεση;;; Στους πάνθηρες…”

Ανοιχτή επιστολή αντιπροσώπου της ΠΟΑΣΥ * προς τον Υπ.ΠΡΟΠΟ και τον Αρχηγό του Σώματος

“Κύριε Αρχηγέ, κύριε Υπουργέ,

αποφασίσατε να υλοποιήσετε ένα καινούργιο μοντέλο αστυνόμευσης και να ιδρύσετε μια καινούργια υπηρεσία.Μέχρι εδώ καλά.
Πρώτα θεωρώ όμως θα έπρεπε να τηρηθεί απαρέγκλιτα το οργανόγραμμα της κάθε υπηρεσίας με την επιστροφή όσων είναι υπεράριθμοι των οργανικών στις υπηρεσίες τους κανονικά και έπειτα να έμπαιναν κριτήρια για την επιλογή του προσωπικού.
Μέχρι κύριε αρχηγέ να αρχειοθετηθεί η διαταγή σας για αποσυμφόρηση των επιτελείων,κάποιοι την εξέλαβαν ίσως ως αποψίλωση των μάχιμων υπηρεσιών.
Έτσι στη στελέχωση των πανθήρων μπήκαν στο παιχνίδι υπηρεσίες όπως ΔΙΑΣ και ΔΑΕ.
Καλοπροαίρετα να δεχτώ και αυτή τη διαταγή.
Όμως ειλικρινά πως αισθάνεται κάποιος που υπογράφει την μετακίνηση συναδέλφων που έχουν τραυματιστεί,που έχουν λιώσει αρβύλες στα πεζοδρόμια σε πορείες,σε γήπεδα,σε νησιά.
Επιλέγονται με βάση την επιθυμία τους να κυνηγήσουν χωρίς βύσμα μια μετάθεση για ένα καλύτερο υπηρεσιακό μέλλον.
Γιατί απλά μετά από κάποια χρόνια ζήτησαν ένα καλύτερο αύριο γιατί ίσως οι οικογενειακές ανάγκες τους επέβαλαν,να αποδείξουν πως πάω με το Σταυρό στο χέρι και δυστυχώς επειδή δεν έχω κάποιο πολιτικό ή υπηρεσιακό έρεισμα παλι απλά θα περιμένω το αρνητικό αποτέλεσμα στο συμβούλιο.
Η ζωή μου λοιπόν παίζεται στην κλήρωση μετά την τιμωρία μου γιατί τόλμησα να δω και εγώ λίγο πέρα από τα συρματοπλέγματα της κλούβας.
Επειδή σαν συνδικαλιστής δεν μπόρεσα να σας προστατεύσω εσάς τους 5 που αδειάζετε θέσεις μέσα στις κλούβες το μόνο που μπορώ να κάνω για εσάς είναι να αλλάξω έναν από εσάς..
Ένας να μείνει εδώ στην υπηρεσία και να πάω εγώ στη θέση του.
Γιατί απλά δεν αισθάνομαι ότι μπόρεσα να κάνω για εσάς το αυτονόητο.
Κύριε αρχηγέ κύριε Υπουργέ βγάζετε μια διαταγή,ελέγχετε αν αυτή εφαρμόζεται;. Τα ίδια υποζύγια θα εφαρμόσουν και αυτή τη διαταγή; ;
Ειλικρινά με αυτή μου την κίνηση ξέρω πολλοί να ανακουφίζονται από την διοίκηση της υπηρεσίας αφού μπορεί να με βλέπουν σαν ακίδα στο μάτι τους.
Έμαθα στα 7 χρόνια συνδικαλιστικής μου δράσης να μιλάω απέναντι στη διοίκηση οποία και αν ήταν επάνω.
Δε θα σταματήσω ούτε τώρα να το κάνω.
Αν και είμαι άνω των 40 και δεν ξέρω αν πληρώ τις προϋποθέσεις,όμως επειδή στο τέλος μετράμε κεφάλια δημόσια λοιπόν δεσμεύομαι πως αν δεν αρθεί αυτή η αδικία για τους μάχιμους συνάδελφους της ΔΑΕΘ εγώ θα είμαι ένας από αυτούς που θα στελεχώσει αυτή την υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη.
Καλό θα είναι λοιπόν η πολιτική ηγεσία όταν επισκέπτεται υπηρεσίες να μιλάει και με χαμηλό βαθμό προσωπικό καθώς μόνο εκεί θα ακούσει τις αλήθειες.
Οι συναντήσεις με Ταξιαρχους μόνο και Στρατηγούς δίνει την αίσθηση της δημιουργικής λογιστικής καθώς με τους αριθμούς που μπορεί να παραθέσουν στοιχεία που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Κύριε Αρχηγέ περάσατε από την Θεσσαλονίκη ως επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος έχετε μια εικόνα,είστε γνωστός για τις ευαισθησίες σας.Δειξτε για άλλη μια φορά πως το άδικο δεν το ευλογείτε.
Μην επιτρέψετε την αποδυνάμωση υπηρεσιών που από Σεπτέμβριο θα στηριχτείτε.

ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ