Ακρόπολη: Συνελήφθη για ανάρμοστη με το χωρο ενδυμασία όταν σηκωσε τα ρουχα της- Καταγγέλλει για “ρατσισμό” την ΕΛ.ΑΣ

Βρετανίδα travel blogger, συνελήφθη στο Μουσείο της Ακρόπολης όταν σήκωσε το φόρεμά της, ενώ υποστηρίζει οτι γελοιοποιήθηκε και η ενέργεια την τραυμάτισε ψυχολογικά.

Επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης η travel blogger, Adebola Sowemimo, την Παρασκευή (02/08) ωστόσο η ενδυματολογική της επιλογή ήταν ανάρμοστη για το χώρο καθώς ήταν πλήρως διάφανη ενω δεν καλυπταν και επίμαχα σημεία της.

Η ίδια δημοσιοποίησε περιστατικό με σχετική κοινοποίηση και στη βρετανική Πρεσβεία. «Η Ελληνική Αστυνομία με έχει υπό κράτηση. Ο ρατσισμός στα καλύτερά του», συνέχισε στην ανάρτησή της.

Στη αλληλεπίδραση που είχε με ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα όπου διατηρεί και λογαριασμό, στις ερωτήσεις που δέχθηκε, αποκάλυψε πως την συνέλαβαν επειδή σήκωσε το φόρεμά της, ενω υποστήριξε  οτι η Αστυνομία την γελοιοποίησε και την τραυμάτισε ψυχολογικά. Ενοχλημένη δηλώνει και για το γεγονός ότι κατά τη σύλληψή της, δεν υπήρχε διαθέσιμος μεταφραστής και ο φιλος της, ο οποίος παραβρέθηκε στο χώρο μπόρεσε να τη βοηθήσει με την μετάφραση.