“Το “παραμύθι” της ΕΛ.ΑΣ. είχε δράκο”! του Γιώργου Χατζίκου|ΑΠΟΨΗ*

“..η χώρα ζει σε ασφυκτικό κλοιό, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν για πολλοστή φορά (..) να αποδείξουν στον κόσμο που αντιδρά, ότι (..) πρωταρχικός σκοπός του επαγγέλματος μας είναι να βοηθάμε τους συμπολίτες μας στεκόμενοι στο πλευρό τους και ΟΧΙ να καταστέλλουμε μόνο. (..) Ο καθένας μας, που ζει σε αυτή την βασανισμένη χώρα, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη..”

image

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Έναν περίπου χρόνο πριν και ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε ‘ο ποιητής’ …

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ.
Άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ χημικών και απαγόρευση χρησιμοποίησής τους.
ΣΥΣΤΑΣΗ νέας υπηρεσίας της οποίας το προσωπικό θα επεμβαίνει ΜΟΝΟ σε περίπτωση επεισοδίων.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ στατικών δυνάμεων(Διμοιρίες ΥΑΤ με λεωφορεία).
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ για υλικοτεχνικό εξοπλισμό με σκοπό να εξαληφθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ της Άμεσης Δράσης σε «λαική» αστυνομία στο πλευρό του πολίτη.
Εκλογή του αρχηγού του Σώματος από Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Έτσι υποτίθεται πως ονειρεύονταν κάποιοι την ΕΛ.ΑΣ.. και σε πολλές των περιπτώσεων έσκιζαν τα υμάτιά τους!

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2016
Τελικά προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα ή μήπως συνέβη κάτι διαφορετικό; Ρητορικό είναι το ερώτημα…
Μέσα λοιπόν σ’ ένα χρόνο (τον τελευταίο..) οι συνάδελφοι των ΥΑΤ-ΥΜΕΤ βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους, την παραβίαση του ωραρίου, την απογοήτευση από τις υποσχέσεις «στο κόκκινο» και τις ΕΔΕ που σπάνε ταμεία! Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι περιφέρονται (χωρίς τη θέλησή τους), έχοντας αγκαλιά στην κυριολεξία το χάρτη της χώρας για να δουν τον επόμενο προορισμό για την εκπλήρωση των διαταγών που τους δίνονται, προσπαθώντας μάταια να βρουν σταγόνες ηθικού, με μόνο σύμμαχό τους το τελευταίο δομικό υλικό που απέμεινε στον Έλληνα αστυνομικό. ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ !!
Από κοντά, ακολουθούν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες με πρωταγωνιστικό ρόλο στο δράμα, να λαμβάνει η Άμεση Δράση, με το 50% του στόλου των οχημάτων και δικύκλων της, να βρίσκεται σε ‘σανατόρια’ μηχανικής αποκατάστασης ψάχνοντας για οξυγόνο!!
Από το σκηνικό δεν λείπει η διαδικασία των κρίσεων των αξιωματικών με συνεχόμενα τζακ- ποτ!
Η Χώρα ζει σε ασφυκτικό κλοιό, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν για πολλοστή φορά με όποια φωνή και μέσον διαθέτουν, να αποδείξουν στον κόσμο που αντιδράει, ότι ο κλάδος μας αιμορραγεί και πως ο πρωταρχικός σκοπός του επαγγέλματος μας είναι να βοηθάμε τους συμπολίτες μας στεκόμενοι στο πλευρό τους και ΟΧΙ να καταστέλλουμε μόνο.
Με αυτά τα ολίγα , ο καθένας μας που ζει σε αυτή την βασανισμένη χώρα, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη, και ας δώσουμε «ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ»
ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ…;;

*Γιώργος Χατζίκος, Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. / μέλος Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης