“Το Π.Σ αλλάζει, αν διορθωθούν λάθη, παραλείψεις τροποποιήσεις, δε θα έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από “μοντέλα” του Εξωτερικού”

Με αφορμή την ολοκλήρωση του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Κρίσεων με θέματα μεταθέσεων και αποσπάσεων στελεχών του του Πυροσβεστικού Σώματος, ενημέρωση από τον Πρόεδρος της ΕΥΠΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας

Όπως επισημαίνει το αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων και Αποσπάσεων του ΠΣ, πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, «Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, το Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Κρίσεων. Στο θέμα των Αποσπάσεων, (52 Αιτήσεις ) το Συμβούλιο ανανέωσε, αποκλειστικά, μόνο τις ήδη υπάρχουσες (23) Αποσπάσεις, για Υγειονομικούς λόγους covid-19 & προς αποφυγή της διασποράς. Εξετάστηκαν 41 αιτήσεις Συναδέλφων, υπαγωγής σε Άρθρα (154,156,159, & 162) Επίσης εξετάστηκαν 7 λοιπές Αιτήσεις. Οι Ενδιαφερόμενοι Συνάδελφοι θα ενημερωθούν, επισήμως, Υπηρεσιακά.

Ενημερωτικά αλλά θέματα του Συμβουλίου, αλλά και των επαφών με Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ΟΛΟΙ οι Συνάδελφοι, που έχουν Μετατεθεί σε νησιά,(εκτός Fraport) θα μπορούν να υποβάλλουν, φέτος, Αίτηση Μετάθεσης.  Μέχρι το τέλος, της βδομάδας, θα αναρτηθούν οι Κενές-Υπεράριθμες Οργανικές Θέσεις των Νομών. Οι Μεταθέσεις, φέτος θα είναι λιγότερες, διότι εξαιρούνται οι Συνάδελφοι που μετατέθηκαν σε Fraport-Ηπειρωτική χώρα, καθώς και το γεγονός ότι οι 170 Π.Π.Υ. που μονιμοποιήθηκαν, κάποιοι εξ αυτών, καταλαμβάνουν Οργανικές Θέσεις, σε Υπηρεσίες Νησιών, που ήδη Υπηρετούν. Οι εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουν κλείσει 6 χρόνια στον Νομό συμφερόντων τους (πέρα αυτών που υπάγονται στις ευεργετικές διατάξεις με αρχή 6ετίας την καθορισμένη, από την Διαταγή, ημερομηνία ) μπαίνουν στους πίνακες Μεταθέσεων. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται, η δημιουργία Σχολής Αρχιπυροσβεστών, μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς είναι πρόθεση του Υπουργού μας, να μπει ένα Τέλος σε αυτήν την χρόνια αδικία και να καλυφθούν τα Κενά των Υπαξιωματικών.
Απομένει να βρεθεί ο τρόπος και οι ημερομηνίες (σύντομα θα έχετε πληρέστερη & αξιόπιστη ενημέρωση, για τον αριθμό των ατόμων κ.α.)
Στο σοβαρό θέμα της καταμέτρησης Μορίων, πραγματικά υπάρχουν πολλά λάθη & ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία διόρθωσης από το αρμόδιο τμήμα (αυτονόητο είναι, ότι όσοι Συνάδελφοι, έχουν παρατηρήσει λάθη, να προβούν σε Ενστάσεις επί του προσωρινού πίνακα Μορίων) Οι Συνάδελφοι Πυρονόμοι, που έχουν εισαχθεί, στο Ειδικό Τμήμα Επιμόρφωσης – Μετεκπαίδευσης για την προαγωγή τους, μέσω εξετάσεων, στο βαθμό του Ανθυποπυραγού και ΕΙΔΙΚΑ του Νομού Θεσσαλονίκης (όπου υπάρχει η μεγάλη αδικία της κατανομής) και της Κεντρικής Μακεδονίας, να επικοινωνήσουνε με τα Μέλη του Προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας , προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω, για τις Μεταθέσεις.

Υ.Γ. Οι νέες εγκαταστάσεις του Αρχηγείου, είναι αυτές, που πραγματικά αξίζουν σε όλους αυτούς που εργάζονται εντός των “τοιχών” για να υπάρχει η σωστή Διοικητική υποστήριξη στο Πυροσβεστικό Προσωπικό. Το Πυροσβεστικό Σώμα αλλάζει και αν διορθωθούν κάποια λάθη- παραλείψεις και γίνουν οι απαραίτητες – δίκαιες τροποποιήσεις επί του Ν. 4662, δεν θα έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από “μοντέλα” της Πολιτικής Προστασίας του Εξωτερικού. Όλα αυτά με Βραχίονα….των Άνθρωπο Πυροσβέστη».