“Το νέο ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ, ομοιογενές και συμπαγές, μερικώς ανανεωμένο, με αναγνώριση των πεπραγμένων”

Με αφορμή τη σύνθεση του νέου Δ.Σ της ΠΟΣΥΦΥ, εν αποστρατεία Αντιστάτηγος της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζει τη συνδικαλιστική δραστηριότητα του ένστολου προσωπικού

Όπως παραθέτει ο εα Αντιστράτηγος* της ΕΛ.ΑΣ, «Παρακολουθώ αρκετά στενά τις συνδικαλιστικές εκφάνσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, περισσότερο από 30 χρόνια, με μια ελάχιστη, σε χρόνο, προσωπική συμμετοχή σ’ αυτές. Όλα αυτά τα χρόνια, για διάφορους λόγους, οι συσχετισμοί δυνάμεων των συνδικαλιστικών σχηματισμών μεταβάλλονται, άλλοτε επ’ ωφελεία και άλλοτε με δυσάρεστα αποτελέσματα, για το μέλλον των μελών που εκπροσωπούν οι Ενώσεις ή και η Ομοσπονδίες.

Η επιλογή των εκπροσώπων είναι το ύψιστο δικαίωμα κάθε μέλους. Όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξει, οφείλει να επικεντρωθεί στα σημαντικά, στις πολιτικές που εκφράζει ο υποψήφιος, στους στόχους που θέτει, στα ιδανικά που έχει, στις επιτυχίες του, αν είχε, στη δυναμική που τον διακρίνει, στις σχέσεις που έχει αναπτύξει, στην προσωπικότητά του, στην καταξίωσή του, στην ανθρωπιστική του διάθεση, στη φιλοτιμία του. Η επιλογή σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με φιλίες, με κουμπαριές, με συγγένειες, στο πόσο καλό παιδί είναι, κυρίως με την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και γενικότερα δεν πρέπει να είναι προσωποπαγής. Άρα κάθε φορά έχουμε ως εκπρόσωπό μας (καλό ή κακό) αυτόν που εμείς επιλέξαμε και έχουμε την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, που αναδείχθηκε μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν πρωτοποριακά, με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, την 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021 στα πλαίσια του 16ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου για την ανάδειξή του και την ανάδειξη των οργάνων και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, έχει, κατά την άποψή μου, τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Είναι ομοιογενές και συμπαγές, γεγονός που αποδεικνύει ενότητα εσωτερική, συναδελφικότητα, ενσυναίσθηση, βαθιά εκτίμηση των πεπραγμένων, κατανόηση των στόχων που επιτεύχθηκαν και αυτών που σχεδιάζονται για το μέλλον, αναγνώριση των κόπων και των εργασιών που έγιναν στο χώρο, επιβράβευση των προσπαθειών όλων των αιρετών σε κάθε βαθμίδα του εν λόγω συνδικαλιστικού χώρου.

2. Είναι μερικώς ανανεωμένο. Τούτο σημαίνει δύο πράγματα. Αφενός ότι οι παλαιότεροι κρίθηκαν ικανοί να συνεχίσουν το έργο τους, αφετέρου ότι πρέπει να εισέλθουν στο Δ.Σ. νεότεροι που πρέπει να είναι οι συνεχιστές. Να μάθουν, να ωριμάσουν, να ενστερνιστούν αγωνίες, δράσεις, επιλογές, πολιτικές, συνέργειες, να κατανοήσουν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί, να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη μέρα, όποτε και αν έρθει αυτή. Αρκεί να μην την προκαλέσουν, να μην την επιδιώξουν με απαξιωτικό τρόπο, δράσεις κάτω από το τραπέζι, ανίερες συμμαχίες και με προσωπικές στοχεύσεις. Θα γίνουν γρήγορα αντιληπτοί και θα εξαφανιστούν από τη σκηνή, χωρίς να αφήσουν πίσω τους τίποτα άλλο από πίκρα και στεναχώρια. Η αναγνώριση έρχεται αργά και ωριμάζει στον καιρό της. Χρειάζεται υπομονή, πολλή εργασία και συνεργασία, απτά αποτελέσματα και κυρίως συνέχεια λόγων και πράξεων.

3. Αναγνώριση των πεπραγμένων. Το απόλυτο αποτέλεσμα που καταγράφηκε μετά τις εκλογές, η επανεκλογή σχεδόν του συνόλου των αιρετών, που για πολλά χρόνια ηγούνται αυτής της προσπάθειας που κάνει η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., σε δύσκολους καιρούς και δυσκολότερες συνθήκες, οι επιτυχίες μέσα από τους αγώνες, η συναδελφικότητα και η ανθρωπιστική προσέγγιση των συναδέλφων που είχαν ανάγκη υποστήριξης ή στήριξης, η φιλική μεταξύ τους σχέση, η εμπειρία στο χειρισμό των υποθέσεων που απασχόλησαν το συνδικαλιστικό κίνημα, οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα πως οι εκλογείς στάθμισαν το σύνολο των πεπραγμένων και επέλεξαν να εκλέξουν τα ίδια πρόσωπα, που τα εμπιστεύονται για πολλά χρόνια, που απέδειξαν ότι τα διακρίνει δια βίου σοβαρότητα και έχουν τα εχέγγυα επιτυχίας και στα επόμενα 4 χρόνια.
Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλους».

Τηλελής Γεώργιος, Αντιστράτηγος ε.α.