Το "κούφιο" τηλέφωνο του.. "αντάρτη πόλης"- Οι στόχοι και οι συμβολισμοί

Αρνητικη σταση προς τις Αρχές, και για συνεργασία ως προς την εξακριβωση των στοιχείων της ταυτότητας του, εμφανίζει ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη (01/10) στην περιοχή του Βύρωνα. Σε βάρος του έχει ασκήσει Δίωξη για ένταξη σε ΤΟ Εισαγγελέας και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήρε προθεσμία για την Κυριακή(05/10).

Έναν “κούφιο” αριθμό τηλεφώνου έδωσε στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής ο νεαρός ο οποίος έχει συλληφθεί (01/10) προκειμένου να “επικοινωνήσει” με δικηγόρο του. Πάρα τις επαναλημένες κλήσεις των Αστυνομικών προς τον συγκεκριμένο αριθμό, δεν απάντησε πότε, ωστόσο αργά το βράδυ εμφανίστηκε στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής γυναίκα δικηγόρος, η οποία έχει υπερασπιστεί και στο παρελθόν άτομα τα οποία έχουν ενταχθεί στο αντάρτικο πόλης και την ένοπλη βία. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι Αστυνομικοί, στους “συνωμοτικούς κανόνες” της νέας γενιάς τρομοκρατών με προκάλυμμα τη “Νομική Συνδρομη” να έχουν “κούφια” κινητά(αριθμοί που τους καλεί ο κάτοχος χωρίς να υπάρχει αποδέκτης της κλήσης στην αλλη άκρη της τηλεφωνικής σύνδεσης), προκειμένου σε περίπτωση που υπάρξει το οποιοδήποτε “απρόοπτο” να ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.
image

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των ευρημάτων από τις χειρόγραφες σημειώσεις, εκτιμάται απο τις Αρχές ότι παγιδευμένα οχήματα με οξυγόνο και ασετιλίνη -η προσμιξή τους προκαλεί ισχυρό εκρηκτικο-  με την παρασκευή ισχυρών αυτοσχέδιων βομβών ολικής πυροδότησης με τηλεχειρισμό, θα τοποθετούσαν οι τρομοκράτες στα σπίτια, στα γραφεία επιχειρήσεων ή σε σημεία διέλευσης, των οικονομικοεπιχειρηματικών στοχων οπως αναφέρονται στις χειρόγραφες σημειώσεις του νεαρού στο Βύρωνα.
Όπως διαπιστώθηκε, το γκαράζ είχε νοικιάσει ο Νίκος Μαζιώτης τον Ιούνιο του 2013 έναντι 100 ευρώ μηνιαίως. Το τελευταίο ενοίκιο είχε κατατεθεί στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη, τον Αύγουστο (12/08) κι ενώ ο Μαζιώτης είχε συλληφθεί. Ωστόσο η μη καταβολή του ενοικίου για τον Σεπτέμβριο, προκάλεσε την εύλογη ανησυχία του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε κάποιες υποψίες για τον ενοικιαστή του, οι οποίες επιβεβαιώθηκε ως σοβαρές με την επιβεβαίωση από τα εγκληματολογικά, στα στοιχεία του Νίκου Μαζιώτη.
image

Πρόκειται για σημειώσεις και αποκόμματα εφημερίδων με καταστήματα πώλησης χημικών προϊόντων και κυρίως ασετιλίνης.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι μετά η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, “αφόπλισε” την οργάνωση,  με τα ασύλληπτα μέλη της να μην έχουν πρόσβαση στην γιάφκα οπλισμού και εκρηκτικών της “νεας”οργάνωσης. Στο παρελθο ειψε επιλεγεί το ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο), ως εκρηκτική ύλη ταχείας πυροδότηση. Ωστόσο ενδεχομένως η αδυναμία για προμήθεια ή παρασκευή ANFO   οδήγησε σε εναλλακτικές εκρηκτικές ύλες, για την κατασκευή αυτοσχεδιων βομβών.
Αναζητούν να προσδιορίσουν το “στόχο” το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο.
image

Ενδεχόμενως σε ένα συμβολισμό, οι τρομοκράτες να επέλεξαν την 4η Οκτωβριου ως ημερομηνία για τη βομβιστική ενέργεια, στην επέτειο των 40 ετών ίδρυσης τη Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια μετά την -όποια-  απόφαση για στο αίτημα μετατροπής της κράτησης σε κατ οικον περιορισμό του κατάδικου τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, θα ακολουθούσε το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με στόχο εφοπλιστές, βιομηχάνους και εταιρείες στο λιμάνι του Πειραιά, εκτιμουν αναλυτές του Αντιτρομοκρατικού επιτελειου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport