«Το 2020 δοκιμαστήκαμε στα σύνορα και τις ΜΕΘ κι αντέξαμε. Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή του Έβρου ενώ συναντήθηκε με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στα φυλάκια στις Καστανιές και στις Φέρες και προχώρησε σε αυτοψία στο έργο κατασκευής του φράχτη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην περιοχή του Έβρου (29/12) και από το πρωί, συναντήθηκε με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στα φυλάκια στις Καστανιές και στις Φέρες και προχώρησε σε αυτοψία στο έργο κατασκευής του φράχτη. Με την ευκαιρία ο πολιτικός προιστάμενος της ΕΛΑΣ, προσέφερε τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα δώρα στα ένστολα στελέχη των ΣΑ που υπηρετούν στα σύνορα αυτές τις ημέρες, τους ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης του Μαρτίου με την Τουρκία.

Στην περιοχή του νέου φράχτη και ο Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας

Ωστόσο οι γυναίκες από το χωριό των Καστανιών, επεφύλασσαν μια.. έκπληξη για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς τον περίμεναν και του προσέφεραν συμβολικά αλλά ουσιαστικά δώρα ως ένδειξη ευχαριστίας για τη συνεχή παρουσία του στην περιοχή τους, ιδίως την κρίσιμη περίοδο.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά,  «Οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καθημερινά εδώ, στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη μαζί με τους Αξιωματικούς- άνδρες και γυναίκες- των Ενόπλων Δυνάμεων. Πραγματικά είμαστε περήφανοι και όχι μόνο συναισθηματικά, αλλά κυρίως για το αποτέλεσμα. Εδώ στον Έβρο το αποτέλεσμα είναι και επιχειρησιακό γιατί αντιμετωπίσαμε με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα μια επίθεση που έγινε από τη γείτονα χώρα. Ταυτόχρονα, είμαστε περήφανοι γιατί αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, όπως βλέπετε πίσω μου, ο φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου και σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος.
Το 2020 δοκιμαστήκαμε εδώ στα σύνορα, στις Καστανιές, στον Έβρο, δοκιμαστήκαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αντέξαμε. Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης. Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό θα είμαστε ασφαλής ως χώρα, ασφαλείς ως Έλληνες και Ελληνίδες, θα είμαστε ασφαλείς ως Ευρωπαίοι γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας φρουρούν τα σύνορα αποτελεσματικά και μας κάνουν περήφανους. Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και περισσότερη ασφάλεια», κατέληξε ο αρμόδιος Υπουργός.