Μέγαρα: Ένοπλο επεισόδιο μεταξύ Ρομά στον καταυλισμό με τραυματίες

Σοβαρό επεισόδια μεταξύ οικογενειών Ρομά στον καταυλισμό Βλυχό στα Μέγαρα με τραυματίες μεταξύ των διαβιούντων και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας να έχουν μεταβεί στην περιοχή

Ρομά πυροβόλησε (29/12-11.00) αδιακρίτως τραυματίζοντας σοβαρά ομόφυλούς του, στον καταυλισμό που εκτείνεται στο Βλυχό, στα Μέγαρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον δέκα Ρομά έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.
Ως αφορμή για την ένοπλη αντιπαράθεση, αποδίδεται σε τροχαίο ατύχημα μεταξύ Ρομά, μελών δύο οικογενειών το βράδυ της Δευτέρας (28/12). Ωστόσο πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι αυτό το τροχαίο δε δηλώθηκε στην Τροχαία, ενώ δεν έχουν προσδιορισθεί οι εμπλεκόμενοι, οι συνθήκες και αν υπήρξαν τραυματίες .
Νωρίς το πρωί (29/12) τα μέλη της μίας οικογένειας των Ρομά με εμπλοκή στο τροχαίο, με καραμπίνες εισέβαλλαν σε οίκημα διαμονής των μελών της οικογένειας των Ρομά οι οποίοι είχαν επίσης εμπλοκή στο τροχαίο, και ενήργησαν σε βάρος τους πυρά.

Οι ένοπλοι Ρομά, για να αποφύγουν τη σύλληψη, κατέφυγαν σε χώρο εντός του καταυλισμού. Άμεσα στην περιοχή Αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε σε Μέτρα Τάξης εντός του καταυλισμού. Ενώ κλήθηκε για συνδρομή στις έρευνες στα σπίτια του καταυλισμού και η ΕΚΑΜ.

Στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν τους τραυματίες ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Μεγάρων.