Τιθορέα, Φθιώτιδας: Τρένο διεμβόλισε νταλίκα, με τον Τούρκο οδηγό να έχει ακινητοποιήσει το βαρύ όχημα στις ράγες του ΟΣΕ

Αμαξοστοιχία intercity συγκρούστηκε με νταλίκα, ο οδηγός της είχε ακινητοποιήσει το βαρύ όχημα στις ράγες στο ύψος της Τιθορέας.

Η αμαξοστοιχία intercity 59, εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, οταν διερχόμενη απο τη διάβαση στο Μόδι, πριν το σταθμό της Τιθορέας στη Φθιώτιδα, συγκρούστηκε (23/05- 19:15) με νταλίκα, ακινητοποιημένη στις γραμμές του ΟΣΕ.

Το τρένο είχε αναχωρήσει νωρίτερα με 430 επιβάτες από το σταθμό Λιανοκλαδίου. Από τη σύγκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ λόγω της σφοδρής σύγκρουσης η μηχανή του τρένου εκτροχιάστηκε και  η αμαξοστοιχία, ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΣΕ Κ.Τσιάμη  οι μπάρες στην ισόπεδη διάβαση είχαν πέσει κανονικά, με τον Τούρκο οδηγό να τις έχει παραβιάσει, όταν το βαρύ όχημα ακινητοποιείται στις ράγες.

Η κυκλοφορία στην ΠΕΟ Λαμίας-Λιβαδειάς διεκόπη, ενώ λεωφορεία παρέλαβαν από το σημείο τους επιβάτες του τρένου για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τον τελικό προορισμό τους.