Τι είπαν οι Συνοριακοί και προκάλεσαν την οργή του αμετροεπούς Τόσκα- Γιατί συνιστά συνδικαλιστική δίωξη η έρευνα;|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Τι είπαν οι συνοριοφύλακες που εξόργισαν τα ώτα του κ. Τόσκα, όπως υπό στρεβλό τίτλο μεταδόθηκε χθες τμήμα των δηλώσεων από τον
τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ;

image

Λέει επί λέξη ο κ. Χαρέλας, στο τμήμα που μεταδόθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Μέχρι ένα σημείο, μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο, ουσιαστικοί έλεγχοι των ροών δεν γινόταν. Θα μου πείτε και τώρα που γίνονται δεν θα περάσουν; Είμαστε βέβαιοι ότι θα περάσουν. Ακόμη και τώρα που γίνονται. Σκεφτείτε πόσο δε μάλλον, όταν δεν γίνονται καθόλου. Όταν δεν γινόταν κανένας διαχωρισμός του μετανάστη και του πρόσφυγα ή καμία καταγραφή.”
Στο ίδιο τμήμα που δεν μεταδόθηκε, ο πρόεδρος των συνοριακών αποφαίνεται πως αυτό που λέει, ότι πέρασαν τζιχανιστές μέχρι τον Οκτώβριο από την χώρα, έχει ομολογηθεί και από στελέχη της αστυνομίας και από κυβερνητικά στελέχη.
Και ρωτάμε τον κ. Τόσκα. Τι είναι ακριβώς αυτό που ερέθισε τα αντανακλαστικά του περί της εθνικής ασφάλειας της χώρας; Και ποιο αλήθεια, εάν υπάρχει έστω και ψήγμα αληθοφάνειας σε όσα αποδίδονται στους συνοριακούς, είναι ποιο βαρύ; Αυτό που είπαν ή ότι θα στείλουμε τζιχαντιστές στην Ευρώπη του ψεκασμένου πρώην πολιτικού προϊστάμενου του ή το αντίτοιχο που είπε ο μέντορας του στο ΠΡΑΤΤΩ ΥΠΕΞ Κοτζιάς, αμέσως μετά φυσικά που άφησε την πόρτα Μπεγλίτη για να πιάσει τη δική του.

Για τους συγκεκριμένους λόγους συνιστούν συνδικαλιστική δίωξη και δίωξη κατά προσώπων οι πράξεις και τα λόγια ενός υπουργού που προΐσταται των σωμάτων ασφαλείας

image

Δείτε προς επίρρωση ΕΔΩ το δελτίο του ΣΚΑΪ (19/04-49.17) τις δηλωσεις του κ.Χαρελα με τον προβοκατόρικο τίτλο “ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ: ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ”.

image

Ο τίτλος που ενόχλησε ωστόσο, ήταν ο αμέσως προηγούμενος, “ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΪ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ”.

image

Επίσης, στην έναρξη του δελτίου και στους τίτλους αρχής (19/04-00.44) η κ.Κοσιώνη αποφαίνεται πως “σοκάρουν οι συνοριοφύλακες, πέρασμα τζιχαντιστών η Ελλάδα προειδοποιούν, υπό τον τίτλο “ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ: ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ”.
Προαναγγελία και ρεπορτάζ, είτε έχουν στηθεί εξαιτίας του δημοσιογράφου που παρίστατο στη συνέντευξη και άλλα άκουσε, άλλα κατάλαβε, είτε εξαιτίας της θέσης της διεύθυνσης του σταθμού να παρερμηνεύσει σκόπιμα ακόμα και τα αυτονόητα.