Μυτιλήνη: Λαθρομετανάστες μαζευαν και έτρωγαν αδέσποτα σκυλιά- Εκκένωση στα Τσαμάκια

Επιχείρηση εκκένωσης στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης πραγματοποιησαν κλιμακια της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα παρουσία Δικαστικού επιμελητή και συνεργείων του Δήμου Λέσβου. Ωστόσο τα ευρήματα μέσα στις σκηνές προκαλούν αποτροπιασμό καθώς βρέθηκε κουφάρι αδεσποτου σκύλου.

image

Υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου συμμετείχαν στον καθαρισμό της πλαζ στα Τσαμάκια Μυτιλήνης (20/04-09.00) Απο τον περασμένο χειμώνα, ομάδες “αλληλέγγυων” ακτιβιστών και αντεξουσιαστών του «No border kitchen» ειχαν προβεί σε καταληψη του χωρου. Σταδιακά, και μετά την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, στην καταληψη διαβιουσαν λαθρομεταναστες από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ώστε να αποφύγουν την καταγραφή και την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία.
Υπάλληλοι της καθαριότητας, εντόπισαν μέσα μέσα σε σκηνή δεμένο και θανατωμένο σκύλο. Ως πιθανότερο ενδεχόμενο εκτιμάται ότι είχαν σκοτώσει το σκυλί για να το φάνε εκδοχή που ενισχύεται και από πρόσφατες καταγγελίες περίοικων, οι οποίοι είχαν εκφράσει έντονη ανησυχία από την “εξαφάνιση” αδέσποτων ζώων, από την περιοχή.
Απο τα Τσαμάκια προσήχθησαν στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας 348 λαθρομετανάστες από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές- εκτιμάται οτι μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20η Μαρτίου- ενώ προσήχθησαν στην Ασφάλεια Μυτιλήνης και 19 “αλληλέγγυοι” από χώρες της Ευρώπης οι οποιοι εντοπίσθηκαν να διαβιούν στο χώρο.
Συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν τον καθαρισμό της παραλίας γκρεμίζοντας αυθαίρετες κατασκευές και αποκαθιστώντας τη λειτουργικότητα του χώρου.