“Τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!”- Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 61άχρονος, μετά την απολογία του. Προκλητικά αρνητικός στις όποιες ερωτήσεις της Ανακρίτριας και παρέπεμψε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο κατ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 6άχρονης κόρης του, Στέλλας, ο εν αποστρατεία Αστυνομικός Γιάννης Εικοσιπεντάκης επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία υποστηρίζει είναι απόρροια  ψυχικού τραύματος σε ηλικία 6ετών, όταν υπήρξε όπως ισχυρίζεται θύμα βιασμού από συγχωριανό του, χωρίς κανείς να το γνωρίζει ενω υποστήριξε  οτι αποπειράθηκε αυτοχειρία ενω παρέμενε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

«Η οικογένειά μου ήταν πολυμελής και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσα ήταν ιδιαίτερα αντίξοες. Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου, περίπου 6- 7 ετών, εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου- ψυχική μου – πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβερές συνέπειες αυτό συνεπάγεται», φέρεται να ισχυρίζεται μεταξύ άλλων, στο απολογητικό του υπόμνημα ο Γιάννης Εικοσιπεντάκης, και προσθέτει, «Ουδέποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης».

«Αρχές της δεκαετίας του ‘90 παντρεύτηκα την σύζυγο μου, Ελληνίδα του Καναδά με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Από το γάμο αυτό απέκτησα 2 τέκνα, ηλικίας 25 ετών η θυγατέρα και 23 ετών ο γιος μου σήμερα, πλήρως αποκατεστημένα. Ο χωρισμός μου με την πρώτη σύζυγο οπωσδήποτε σηματοδότησε τα ξεκινήματα μιας περιόδου καταθλίψεως μου που βαθμιαία έκτοτε με έχει κατακυριεύσει. Μετά το διαζύγιο μου παντρεύτηκα τη νυν σύζυγό μου. Τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο έντονα προϊόντος του χρόνου και ο λόγος αυτό με υποχρέωσε να επισκεφθώ πολλάκις και επανειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα», και δεσμεύθηκε να υποβάλει στις Ανακριτικές Αρχές τον ιατρικό του φάκελο από τις επισκέψεις του στους γιατρούς.

«Ήδη με έχει επισκεφτεί ο ιατρός κ. Καραϊσκος επανειλημμένα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όπου κρατούμαι και έχει καταγραφεί περιστατικό αφαιρέσεως από μένα μαύρης σακούλας απορριμμάτων από το προσωπικό που επιμελείται την καθαριότητα στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ προκειμένου να αυτοκτονήσω», σημειώνει στο απολογητικό του υπόμνημα ο 61άχρονος απόστρατος της ΕΛΑΣ.

Για τη σύζυγό του και μητέρα της 6άχρονης Στέλλας, και του διδύμου αδελφου της, των δύο παιδιών του, είναι επιθετικός, «αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεως μου, απαξιώσεως μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά», επισημαίνει σε άλλο σημείο του υπομνήματός του. «Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγος μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα PIN και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου!».

Περιγράφει τη δολοφονία της 6άχρονης κόρης του Στέλλας, χωρίς ένδειξη συναίσθησης της πράξης του, και αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση της Ανακρίτριας παραπέμποντας στο απολογητικό του υπόμνημα.

«Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο – χρόνου και η αντίδραση μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε, αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%.
Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων», και παραθέτει πως τοποθέτησε το πτώμα της 6άχρονης  σε σακούλα απορριμμάτων, την απέρριψε σε κάδο σκουπιδιών, δημιούργησε σκηνικό ληστείας και κοιμήθηκε, για να δηλώσει την επόμενη ημέρα στην Αστυνομία την εξαφάνιση της ανήλικης.

Ο 61άχρονος απόστρατος της ΕΛΑΣ αρνήθηκε να απαντήσει και στις πέντε ερωτήσεις της Ανακρίτριας.

Ερώτηση: Τι απολογείσαι;

Απάντηση: “Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Ερώτηση: Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;

Απάντηση: Δεν απαντάω. Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέταση μου από ειδικό ψυχίατρο.

Ερώτηση: Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε;

Απάντηση: Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.”