ΘΣΝ: Βράβευση της ΠΥ ΘΣΝ για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο Βιολογικό του ΑΠΘ και τη διάσωση Υποψήφιας Διδάκτορα

«Ευχαριστώ» του ΑΠΘ στο Πυροσβεστικό Σώμα, για τη  κατάσβεση πυρκαγιάς στο Βιολογικό και τη διάσωση Υποψήφιας Διδάκτορα.

FB_IMG_1562396073935

«To ΑΠΘ αισθάνεται την ανάγκη να σας εκφράσει τις θερμές και ειλικρινείς του ευχαριστίες για τον αγώνα που δώσατε, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, απευθυνόμενος στους Πυροσβέστες που συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς της 25ης Απριλίου 2019 στο υπόγειο του κτιρίου Βιολογίας του ΑΠΘ και στη διάσωση εγκλωβισμένης Υποψήφιας Διδάκτορα.

“Μεγάλη τιμή για όλους μας, η απόφαση των Πρυτανικων Αρχών του ΑΠΘ να τιμήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσνικης για την επέμβαση στην πυρκαγιά στο Βιολογικό. Ακόμα περισσότερο για κάποιους από εμάς που είμαστε απόφοιτοι του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Χώρας”, σημείωσε ο ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Σπυρίδων Βαρσάμης.

FB_IMG_1562396066708

Σε ένδειξη αναγνώρισης για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την 25η Απριλίου, το ΑΠΘ διοργάνωσε ειδική τιμητική εκδήλωση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, χθες, 4 Ιουλίου 2019.

Οι Πρυτανικές Αρχές και τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘευχαρίστησαν και απέδωσαν τιμή στους Αξιωματικούς και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, με την απονομή από τον  Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, τιμητικής πλακέτας στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχο Δημήτριο Κοντογιάννη.

FB_IMG_1562396086993

Από την πλευρά του ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Σπυρίδων Βαρσάμης, επέδωσε στον Πρύτανη του ΑΠΘ αναμνηστικό του Πυροσβεστικού Σώματος,ευχαριστώντας τον για την άριστη συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όλα τα χρόνια της Πρυτανείας του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Πυροσβεστών του 1ου, 2ου & 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), του Κεντρικού Ιατρείου  και του Επιτελείου της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, που έλαβαν μέρος στην αντιμετώπιση του συμβάντος.