ΘΣΝ: Του επέδωσαν πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και για ΔΑΤ που δεν έφερε σε έλεγχο και .. το ‘βγαλε στο FB (φωτο)

Παραβάτες στα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, λαμβάνουν πρόστιμα από τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ και προβαίνουν σε .. καταγγελίες στα κοινωνικά δίκτυα ως “αντίσταση”

Επιλέγουν σε “ανυπακοή” να δημοσιοποιούν τις κλήσεις και φωτογραφικά στιγμιότυπα με την επίδοση προστίμου από τους Αστυνομικούς, σε εφαρμογή των διατάξεων που έχει επιβάλλει η Πολιτεία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου.

Στην επίμαχη καταγγελία επιμένει ο Βορειοελλαδίτης ότι αν και δεν είχε αποστείλει μήνυμα για εξωτερική μετακίνηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης που τελεί υπό καθεστώς περιορισμού μετακινήσεων λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει, δεν έφερε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας μαζί του και με διάφορες δικαιολογίες επιμένει στον ισχυρισμό ότι η επιβολή του προστίμου ήταν… άδικη και καταγγέλλει δημόσια τους ελέγχους στην εφαρμογή των μέτρων….

Ο πολίτης της Θεσσαλονίκης, όπως ο ίδιος παραθέτει την ιστορία του, το πρωί της Τετάρτης (04/11) «… καθώς πήγαινα στη σχολή μου με σταμάτησε ένας αστυνομικός, φιλικότατος, και μου ζήτησε την βεβαίωση μετακίνησης, την ταυτότητα μου και να δει το μήνυμα που έστειλα. Μπροστά λοιπόν σε περίπου 10 αστυνομικούς, δημοσιογράφους από πολύ γνωστά κανάλια και κόσμο που πήγαινε στις δουλειές του ξεκίνησε ο έλεγχος. Του είπα πως πήγαινα στη σχολή μου, βρίσκεται στα 100 μέτρα από εκεί που με σταμάτησαν, ότι δεν έχω στείλει μήνυμα για να πάω στη σχολή μου γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αριθμός μετακίνησης τύπου ” μετακίνηση σε σχολή, σχολείο κ.α. * Φίλος, από την ίδια σχολή, βρισκόταν μαζί μου, του έδειξε πως έστειλε μήνυμα με τον αριθμό 4 και τον άφησε ελεύθερο (Το μήνυμα με αριθμό 4 είναι για : Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο) Μάντεψε. Ούτε πήγε να βοηθήσει κάποιον, ούτε πήγαινε το παιδί του στο σχολείο, μαζί μου ήταν και πηγαίναμε για μάθημα , αλλά ο τύπος ήθελε απλά να δει ότι έστειλε μήνυμα, χωρίς να σκεφτεί τι μήνυμα έστειλε.«

»Συνεχίζω λοιπόν. Του είπα ότι η βεβαίωση μετακίνησης βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό μου γιατί δεν έχω εκτυπωτή στο σπίτι μου και έφυγα πολύ πρωί από το χωριό μου για να φτάσω στη σχολή μου, και ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΑ να την εκτυπώσω κάπου.  Τέλος, δεν είχα ταυτότητα μαζί μου πάρα μόνο το δίπλωμα οδήγησης ( να ψηφίσεις επιτρέπεται με το δίπλωμα, να μετακινηθείς όχι ) . Μετά από όλα αυτά αποφάσισε ΔΙΚΑΙΑ να μου δώσει ένα πρόστιμο 225 € καθώς δεν τηρούσα τις οδηγίες που έχουν δοθεί.
Είναι παράλογο το όλο θέμα, αλλά ακόμα και έτσι, δέχομαι το να μου δώσει πρόστιμο για όλα αυτά, δεν πήγα κατά γράμμα με όλα όσα μας λένε, ας το δεχτώ το πρόστιμο.  Όπως και να ‘χει, το πρόβλημα δεν είναι αυτό απαραίτητα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ήμουν τυπικός, απαντούσα σε κάθε ερώτηση και γενικά είχα μια σωστή συμπεριφορά δεν πήρα τίποτα τέτοιο πίσω«.

»Εκφράσεις του τύπου:” Στ’ α@@@@@α μου, δεν με ενδιαφέρει, αν έχεις παράπονα τράβα στον πρώτο όροφο στο Μέγαρο και πες τα..” ή  ” Εγώ είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου και όχι να ακούω τα παράπονα σας..” Και γενικότερα, το να είσαι εριστικός και να μιλάς με άσχημο τρόπο σε ένα παιδί που δεν σου είπε τίποτα απολύτως, δεν σε κάνει όργανο της τάξης, μαλάκα σε κάνει . Αν είχες κάνει σωστά τη δουλειά σου, δε θα έμπαινα καν στον κόπο να τα γράψω όλα αυτά, αλλά μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους θυμήθηκες να είσαι τυπικός, πίσω από αυτές ας γίνονται τα απίστευτα, αν δε τα βλέπει κανείς ποιος νοιάζεται;

Δεν τάσσομαι υπέρ του “όλοι οι μπ@@@@@ μπ@@@@@@οι”, ούτε θέλω να τους βάλω όλους σε ένα τσουβάλι.  Κατά πλειοψηφία στο σώμα, υπάρχουν άνθρωποι σωστοί, που μπήκαν εκεί λόγω χρημάτων, λόγω σίγουρης εργασίας και για πόσους άλλους λόγους.  Μαζί τους σ’ αυτό. Δεν είναι όλοι οι μπ@@@@@ μπ@@@@@@οι όπως νομίζει κάθε πιτσιρίκος που βλέπει video στο YouTube. Αλλά εσύ, ρε φίλε… », καταλήγει στη μακροσκελή ανάρτησή του ο Βορειοελλαδίτης.

NantiaReport: Τα είπε και τα ‘βγαλε από μέσα του. Άλλωστε, “Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία “..