ΘΣΝ: Την “πλήρωσε” και ο “Πάνθηρας” της ΕΛΑΣ που επέβαλε πρόστιμο με μάσκα.. στο πηγούνι

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης στο μέλος της ομάδας “Πάνθηρες” της πόλης επιβλήθηκε πρόστιμο και διατάχθηκε εσωτερική Διοικητή Εξέταση

Παραμονή Χριστούγεννα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κάμερα της ΕΡΤ μετέδιδε ρεπορταζ για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις έξι τα ξημερώματα (24/12) με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Ο αστυνομικός της ομάδας «Πάνθηρας» επέβαλε πρόστιμο σε πολίτη επειδή δεν φορούσε μάσκα, ενώ ο ένστολος φορούσε τη μάσκα του .. στο πηγούνι, ενώ του επεσήμανε «με όλο το σεβασμό πρέπει να τηρούμε τους νόμους».

Στη συνέχεια ωστόσο, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, και ο ένστολος της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκε αντιμέτωπος με πρόστιμο €300 και θα κληθεί σε απολογία στο πλαίσιο εσωτερικής Διοικητικής. Ο Αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ότι με τη χρήση μάσκας θόλωναν τα γυαλιά του και ενώ βεβαίωνε το πρόστιμο αναγκάστηκε να κατεβάσει τη μάσκα στο πηγούνι του. Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr, «τα μέτρα αναφέρονται προς όλους όσους κινούνται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και επιβάλλουν τη σωστή χρήση μάσκας, χωρίς να εξαιρούνται του μυωπες και τους ενστολους ».