Πατήσια: Συνελήφθη απο τη ΔΑΕΕΒ και την ΕΥΠ Ιρακινός μέλος του ISIS με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφων και διακινητών

Στις λίστες υπόπτων για ισλαμική τρομοκρατία βρισκόταν ο Ιρακινός συλληφθένταν της Αντιτρομοκρατικής η δράση του οποίου περιήλθε σε πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ

Ο 40χρονος Ιρακινός M.T., συλληφθεί (23/12) στην οδό Πατησίων στα Πατήσια. Η ΕΥΠ και το Τμήμα διεθνους τρομοκρατίας, είχε ενημερωση από συναρμόδιες Υπηρεσίες για τις επαφές του 40χρονου Ιρακινου για συμμετοχή στον ISIS ενώ είχε «απαγόρευση εισόδου στη χώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Στην Ελλαδα είχε συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων και διακίνησης μεταναστών, με έδρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς κρίθηκε ύποπτος στο ενδεχόμενο να προμηθεύει πλαστά έγραφα υπόπτους για τρομοκρατία που μέσω Ελλάδας συνεχίζουν το ταξίδι στην Ευρώπη .

Ο 40χρονος είχε συνελήφθη πρώτη φορά (07/12) ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης πλαστογράφων και διακινητών, ενω κατασχέθηκαν περισσότερα από 900 ταξιδιωτικά έγγραφα με την αξία του συνόλου των παραποιημενων εγγράφων να εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις €400.000. Η τιμή κάθε εγγράφου κυμαινόταν από €300 έως €1.200, ανάλογα με το είδος του εγγράφου και τη χώρα προέλευσης του ενδιαφερομενου. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή ωστοσο είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε και 36χρονος συνεργός του με καταγωγή από την Αίγυπτο για τον οποίο, δεν έχουν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή στον ISIS.

Ο 40χρονος Ιρακινός παραπέμφθηκε (24/12) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.