ΘΣΝ: Τη σκότωσε και έκαψε το πτώμα της, ενώ ..αναζητούσε στο διαδίκτυο πληροφορίες για τη “σήψη πτώματος”

Η τοξικομανής ήταν αγνοούμενη από το 2018

Ποινική δίωξη για “ανθρωποκτονία από πρόθεση” σε βάρος 38άχρονου τοξικομανούς, για τη δολοφονία της 40άχρονης συντρόφου του, άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γιώργος Νούλης και εκδόθηκε ένταλμα από την Ανακρίτρια, βάσει του οποίου συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης

Ο 38άχρονος συνελήφθη (28/05) στο σπίτι του στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εντάλματος σε βάρος του για “ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” και παραπέμφθηκε ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί.

Κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Η έρευνα των Αστυνομικών ξεκίνησε όταν γείτονας- αστυνομικός στο επάγγελμα- της 40άχρονης τοξικομανούς, παρατήρησε την απουσία της, και απευθύνθηκε στην Ασφάλεια. Η εξαφάνισή της, αποδίδεται χρονικά περίπου το Δεκέμβριο του 2018, με την 40άχρονη να διαμένει μόνη της, στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, χωρίς επαφές με τους συγγενείς της.

Από άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου της γυναίκας, τέθηκε στο “κύκλο” υπόπτων ο 38χάρονος συντροφός της. Ο ίδιος, φέρεται αρχικά να επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές, ισχυριζόμενος ότι η 40άχρονη ταξίδεψε στο εξωτερικό, ενώ είχαν προκύψει συναλλαγές από την τραπεζική της κάρτα, και μέσω του Διαδικτύου να αναζητά αρθρογραφία “τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν πεθαίνει” και για τη “σήψη πτώματος” μεταξύ άλλων. Τελικά σε νεότερη εξέτασή του, ο 38άχρονος,  υποστήριξε ότι έπειτα από ενδοφλέβια χρήση κοκαΐνης από κοινού με την 40άχρονη, την εγκατέλειψε αναίσθητη σε κάδο με μπάζα όπου κατέληξε. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ισχυρισμό του κρίθηκε ότι δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά περιστατικά καθώς κρίνεται ότι ο  38άχρονος δολοφόνησε την 40άχρονη και στη συνέχεια να απανθράκωσε το πτώμα της, σε σόμπα της οικίας στην οποία διέμεναν, προκειμένου να μην εντοπισθεί . Όπως προέκυψε, είχε αγοράσει μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος σε χρόνο που συμπίπτει με την εξαφάνιση της γυναίκας. Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης κατέσχεσαν στην κατοχή του 38άχρονου  μικροποσότητα κάνναβης και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο. Ο 38άχρονος κρατείται και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην Ανακρίτρια τη Δευτέρα (01/06).