ΘΣΝ: Συνελήφθησαν Ρομά για 11 διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και εξωκλήσι, σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νάουσας συνέλαβαν  “ευπαθείς” οι οποίοι το τελευταίο τετράμηνο, κλέβανε από Ιερούς Ναούς και εξωκλήσια, σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία, καμπάνες και εκκλησιαστικά είδη

Mε ποινική δικογραφία κατηγόρομενοι για διακεκριμένες κλοπές, συνελήφθησαν ξημερώματα (09/11) σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, δυο Ρομά δράστες διάρρηξης και κλοπής- νωρίτερα την ίδια ημέρα- από τρείς Ναούς σε περιοχές της Ημαθίας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, είχαν ταυτοποιήσει τος δύο Ρομά ως δράστες διαρρήξεων και κλοπών σε δέκα Ιερούς Ναούς και εξωκλήσι σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, από όπου είχαν κλέψει εκκλησιαστικά είδη και καμπάνες, η αξία των οποίων ξεπερνά τις €43.000.

Από την αστυνομική προανάκριση διακριβώθηκε ότι από τον περασμένο Ιούλιο οι δύο Ρομά είχαν διαπράξει επτά διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και μία διάρρηξη σε εξωκλήσι σε περιοχές της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, αφαιρώντας τρείς καμπάνες, εκκλησιαστικά είδη (κηροστάτες, κηροπήγια, πολυέλαιους κ.α.) και €100 από τα παγκαρια.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις €43.000 

Στο όχημα των Ρομά εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στους νεοκόρους των Ιερών Ναών ενώ κατασχέθηκαν κόφτες μετάλλων, λοστοί, πένσα, βαριοπούλα, κατσαβίδι, γάντια και μικρή σκάλα. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των Ρομά και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες Ρομά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.