Ηράκλειο Αττικής: Παρίσταναν τους υπάλληλους του Δήμου και ξάφριζαν σπίτια

Συμμορίας που διέπρατταν κλοπές σε σπίτια, στις περιοχές της Μεταμόρφωσης, της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής

Με κίτρινα γιλέκα υπαλλήλων των Δήμων, ώστε να μην κινούν τις υποψίες, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες σε Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Μαρούσι, Ν. Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν επτά διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν δύο μέλη της συμμορίας, 42ετών και 31χρονων, καθώς επίσης ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο μέλη της συμμορίας, ένας 52χρονος και μία 48χρονη. Οι Αστυνομικοί της ΥΑΒΑ, εντόπισαν το όχημα των μελών της συμμορίας, αιφνιδίασαν τον οδηγό και αφού τους ακινητοποίησαν, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο επιβαινόντων.

Σε έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε ρολόγια, γυαλιά ηλίου, πλήθος κοσμημάτων, μεταλλικό καλέμι, το χρηματικό ποσό των €600 τα οποία είχαν αφαιρέσει από μονοκατοικία στο Ηράκλειο Αττικής, στην οποία εισήλθαν, παραβιάζοντας το παράθυρο της κουζίνας με κατσαβίδι. Καθώς επίσης, κατασχέθηκε και φωσφορίζον γιλέκο εργασίας το οποίο παραπέμπει σε υπάλληλο Δήμου.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι συλληφθέντες δρούσαν κατά τις πρωινές ώρες, περιεργάζονταν μονοκατοικίες, αναζητώντας όσες οι ένοικοί τους απουσίαζαν. Στη συνέχεια, προέβαιναν σε διάρρηξη, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν με τριμελή σύνθεση κάθε φορά, με τους δύο άνδρες να έχουν φυσική παρουσία στις διαρρήξεις, και το συνεργό τους σε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ η 48χρονη, ιδιοκτήτρια του επιχειρησιακού οχήματος, τους παρείχε κάλυψη, ώστε να είναι δυσχερής η διασύνδεση των συνεργών τις με τις διαρρήξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.