ΘΣΝ: Συνελήφθησαν για γκράφιτι σε μνημεία και επίθεση σε βάρος αστυνομικών

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ρόπαλα, προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και του βασιλικού θεάτρου

Επιτέθηκαν με ρόπαλα σε βάρος αστυνομικών σε διατεταγμένη υπηρεσία στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και του βασιλικού θεάτρου οταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων ταραξιών, και ρόπαλα, προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και του βασιλικού θεάτρου , τα ξημερώματα της Πέμπτης (16-17/09)

Προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το κέντρο της πόλης, 51 άτομα- 45 άνδρες και 6 γυναίκες- και στη συνέχεια συνελήφθησαν καθώς προέκυψε συμμετοχή τους στο βανδαλισμό των μνημείων με αναγραφή συνθημάτων .

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και δημοσίων συναθροίσεων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Στμ κατοχή τους κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (15) κράνη, (28) κοντάρια, ελβετικός σουγιάς και μεταλλική ράβδος αυτοάμυνας ( KUBOTAN ) κλπ.

Με τη αυτόφωτηρη διαδικασία οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.